sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grupa G, Germania şi Portugalia luptă pentru primul loc

Grupa G este cea mai echilibrată grupă, cu şanse relativ egale pentru toate cele patru combatante să acceadă mai departe. În teorie, punem Germania pe primul loc, aşa cum se gândeşte orice microbist, dar Portugalia lui Cristiano Ronaldo poate produce oricând surpriza. Nici Ghana sau Statele Unite ale Americii nu sunt de neglijat.
Germania a evoluat în grupa C  europeană de calificare, grupă pe care a câştigat-o, cu 28 de puncte din 30 posibile. De nouă ori au câştigat “panzerele”, o singură partidă, extrem de disputată, terminându-se la egalitate: 4-4 cu Suedia(în retur 5-3 pentru Germania, în deplasare).

Când spui Portugalia, te gândeşti la Cristiano Ronaldo. Probabil că toţi suporterii aşteaptă o evoluţie cât mai bună a jucătorului de la Real Madrid. Cu el în teren, Portugalia a reuşit doar o clasare pe locul secund al grupei F, cu 21 de puncte din 10 partide. Drept urmare, Portugalia şi-a asigurat prezenţa la Mondial, prin susţinerea unui meci de baraj, împotriva Suediei lui Ibrahimovici (două victorii 1-0 şi 3-2).
“Stelele negre” ale Africii, Ghana,  au strălucit în grupa C de calificare, Zona CAF, pe care au câştigat-o cu 15 puncte din 18 posibile (cinci victorii şi o înfrângere). A urmat apoi meciul de baraj, susţinut în compania Egiptului, iar ghanezii au câştigat cu 6-1 acasă, cedând în deplasare cu 1-2.

Statele Unite ale Americii sunt prezente din nou la Mondial, din postura de câştigători ai grupei de calificare CONCACAF. În 10 partide, nord americanii au obţinut 22 de puncte,  cu şapte victorii, un egal şi două înfrângeri.
Germania este creditată cu prima şansă la câştigarea grupei, urmată de Portugalia, favorită pentru locul secund. Cu toate acestea, Ghana sau SUA pot detona oricând “bomba” în această grupă, astfel că lupta pentru locul 2 va genera partide de urmărit!

Policlinica Buna Vestire Craiova

––

Iată programul complet al meciurilor:

16 iunie 2014 20:00     Germania – Portugalia     Arena Fonte Nova, Salvador
17/iunie 2014 01:00     Ghana – USA     Arena das Dunas, Natal

21 iunie 2014 22:00     Germania – Ghana     Estádio Castelăo, Fortaleza
23 iunie 2014 01:00     USA – Portugalia     Arena Amazônia, Manaus

26 iunie 2014 19:00     USA – Germania     Arena Pernambuco, Recife
26 iunie 2014 19:00     Portugalia – Ghana   Estádio Nacional Mané Garrincha, Brasília

Politica