vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Consiliul Judeţean dă bani Teatrului Naţional din Craiova

Teatrul Naţional “Marin Sorescu” primeşte 10.000 lei pentru organizarea spectacolului “Rinocerii” de Eugen Ionescu, în regia lui Robert Wilson.
Consilierii judeţeni au aprobat, ieri, în  şedinţa ordinară pe luna în curs încheierea unui protocol de cooperare între cele două instituţii.
Din aceşti bani va fi achiziţionată tehnică pentru spectaol, echipamente care vor rămâne Naţionalului craiovean.

Sunt în faţa dumneavoastră după mulţi ani în care nu am mai apărut aici, din fericire şi pentru mine că nu am fost nevoit să cer şi pentru dumneavoastră ca n-a trebuit să daţi unei instituţii care nu e în subordinea dumneavoastră. Este cel mai important proiect teatral care s-a făcut în România în ultimii mulţi ani. Aceşti bani pe care ni-i acordaţi sunt o părticică foarte mică din bugetul uriaş pentru acest spectacol. Ministerul Culturii a fost de acord ca în anul 2014, să facem numai acest unic spectacol şi să utilizăm pentru acesta, fondurile pe care altfel le foloseam pentru şase sau şapte producţii câte facem noi într-un an. Am mai primit de la Ministerul Culturii o sumă importantă.
Mircea Cornişteanu, director Teatrul Naţional “Marin Sorescu” Craiova

Încă o dată ne demonstraţi că la Craiova, în domeniul culturii, se întâmplă lucruri cu adevărat remarcabile şi care vin să poziţioneze Craiova acolo unde îi este locul şi unde ne dorim cu toţii- acela de a fi, la un moment dat, Capitală Culturală Europeană.
Daniela Tarniţă, preşedinte Comisia de Cultură a CJ Dolj

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fostul vicepreşedinte al CJ Dolj, liberalul Laurenţiu Ivanovici, a declarat că ar fi trebuit alocată o sumă mai mare Teatrului Naţional Craiova.

Eu cred că suma care a fost votată, pentru Consiliul Judeţean este o sumă infimă şi cred că am fi putut aloca o sumă mai mare Teatrului Naţional. Este o instituţie de prestigiu, recunoscută în toată lumea şi cred că meritaţi o sumă mai mare, pentru un astfel de eveniment.
Laurenţiu Ivanovici, consilier judeţean

De altfel şi directorul teatrului, Mircea Cornişteanu, a afirmat că a solicitat iniţial o sumă de trei ori mai mare, dar că este bine venită şi cea alocată. Punerea în secnă a piesei “Rinocerii” de Eugen Ionescu este cel mai ambiţios şi mai important proiect teatral al ultimilor ani. Regizorul Robert Wilson este, în prezent, cel mai important şi mai solicitat om de teatru al lumii. Robert Wilson va veni cu opt artişti din şapte ţări ale lumii, ca şi colaboratori, iar în piesă vor juca actori ai Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova. Spectacolul va avea premiera pe 2 iulie.

Politica