sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Admitere 2014 la Universitatea din Craiova

Universitatea din Craiova şi-a deschis ieri porţile în întâmpinarea viitorilor studenţi. Astăzi este ultima zi în care pot merge în holul central al Universităţii din Craiova să afle informaţii cu privire la Admiterea pentru anul universitar 2014 – 2015, între orele 09.00 – 17.00.
Cele zece facultăţi din cadrul Universităţii din Craiova vor prezenta detalii care ţin de modul de organizare al admiterii la facultatea aleasă, ce acte sunt necesare pentru întocmirea dosarului de înscriere; numărul de locuri la buget şi la taxă, domeniile, specializările; cât însumează taxele de înscriere şi taxele de studiu; unde se vor putea angaja după absolvire, ce universităţi din străinătate ar putea primi bursă; cum arată campusurile în care vor fi cazaţi.
Rectorul Universităţii din Craiova, prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor i-a îndemnat pe tineri să se înscrie la Universitatea din Craiova unde li se va oferi o educaţie aleasă şi susţinere în vederea integrării pe piaţa muncii a absolvenţilor.

Universitatea are porţile deschise nu numai în zilele acestea festive, cred că aţi remarcat cu toţii că Universitatea s-a deschis în ultima vreme mai mult cu mediul social, are un parteneriat activ cu mediul de afaceri, cu inspectoratele şcolare din regiunea Olteniei, pentru că vrea să ofere studii care contează pe piaţa muncii, care să fie cu adevărat valorizante pentru copiii din această regiune a ţării şi nu numai. Cred că Universitatea din Craiova este o universitate performantă care oferă programe de studii de excelenţă, care asigură apoi un grad foarte înalt de angajabilitate pe piaţa muncii. Am făcut toate demersurile ca programele noastre de învăţământ să fie conectate la necesităţile pieţei muncii şi avem un parteneriat cu toate întreprinderile din zonă. Procesul a început în urmă cu doi ani, probabil aţi văzut parteneriatul strategic încheiat cu compania Ford România, cu  Renault Technology, cu firma Pirelli, cu barourile de avocaţi, curţile de apel din toată România, cu Uniunea Notarilor. Vrem să facem învăţământ ca România să fie mai prosperă, pentru ca dumneavoastră, generaţia care vine după noi să trăiţi mai bine într-o ţară dezvoltată care merită statutul de membră a U.E. Nu depinde decât de dumneavoastră, de generaţia tânără să-şi ocupe locul binemeritat în Europa şi sunt convins că veţi face tot ce e nevoie ca să fim un popor educat care dă un plus de valoare, lumii. Universitatea din Craiova nu trăieşte prin corpul ei profesoral ci prin studenţii ei şi absolvenţii care apoi fac cinste pe piaţa muncii Universităţii. Vă aşteptăm cu drag la Universitatea din Craiova.
A spus prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor, rectorul Universităţii din Craiova

Centru de Consiliere şi Orientare Profesională în cadrul Universităţii

Policlinica Buna Vestire Craiova

Universitatea din Craiova dispune şi de Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională, un departament care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Centrului Universitar Craiova.
Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională sprijină elevii, studenţii şi absolvenţii Universităţii din Craiova în realizarea lor profesională prin servicii de consiliere în carieră. Mai mult decât atât, se ocupă de mediatizarea ofertelor de locuri de muncă în spaţiile universităţii, sprijinind totodată firmele care îşi doresc să angajeze studenţi.
La majoritatea facultăţilor înscrierea se face pe bază de dosar cu excepţia Facultăţilor care necesită verificarea unor aptitudini. Taxele de studiu nu s-au modificat, doar la Facultatea de Agronomie s-a micşorat, iar la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor s-a făcut o egalitate cu celelalte facultăţi. În plus, pentru copii cu posibilităţi financiare reduse, Universitatea oferă prin intermediul băncilor partenere, un credit de studii.
Universitatea din Craiova dispune pentru anul universitar 2014-2015 de 2880 de locuri pentru cursurile de licenţă şi 1620 de locuri pentru cursurile de master, dintre care 30 locuri sunt rezervate cetăţenilor români de etnie romă.

Examenul de admitere anul acesta va fi organizat cu examen scris la Facultatea de Drept şi la Facultăţile care au probe vocaţionale, limbi străine, sport, teologie, vom avea examen acolo unde se cere o aptitudine aparte pentru a urma cursurile, restul facultăţilor vor selecta viitorii studenţi în baza mediei de la examenul de finalizare al studiilor liceale. Taxele au rămas aceleaşi ca anul trecut, singura diferenţă este o creştere de un milion vechi la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor care avea o taxă mai mică decât celelalte, taxa la Agronomie rămâne mai mică pentru că Universitatea a vrut să încurajeze copiii din mediul rural care au posibilităţi mai scăzute, însă vom face o politică de acordare a unor burse din fondul Universităţii, va fi compensată o parte din costuri pentru că acordăm burse, Universitatea oferă credite de studii prin intermediul unui parteneriat cu două bănci comerciale, fără garanţii imobiliare, credite până la 40.000 euro, cu perioadă de graţie, cu dobândă fixă, fără comisioane, cu condiţia ca cei care vor să acceseze creditul să fie studenţi ai Universităţii din Craiova.
A mai adăugat prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor, rectorul Universităţii din Craiova

Admiterea pentru anul universitar 2014-2015 va începe în luna iulie 2014.

Cămine studenţeşti

Pentru cei care vor să obţină un loc în campusurile universitare trebuie să ştie că Universitatea oferă aproximativ 3000 locuri de cazare în cele 11 cămine studenţeşti, repartizare astfel Campus Agronomie, str. Libertăţii nr. 19, Campus Mecanică, str.Calea Bucureşti, nr.107, Campus Electrotehnică, str.Calea Tehnicii, nr.4, Campus Educaţie Fizică şi Sport, str. Brestei nr. 146, Căminul studenţesc nr.15 de pe str. I. C. Brătianu, cămin care aparţine de Centrul Universitar Drobeta-Turnu Severin.

Politica