miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Adoptă un liceu»

Asociaţia ROI şi Şcoala de Valori, împreună cu comunitatea de afaceri craioveană, printre care şi firma Popeci Utilaj Greu, şi Liceul Tehnologic Auto derulează proiectul ,,Adoptă un liceu’’. Obiectivul general este acela de a contribui la optimizarea procesului de comunicare, informare şi promovare în mediul local a acţiunilor viitoare, de a aduce la cunoştinţă publicului larg beneficiile aduse de implementarea unui astfel de proiect şi trasarea de noi obiective organizaţionale şi de business.

Am organizat în ultimele două zile un workshop de dezvoltare personală şi de muncă în echipă, împreună cu membrii din echipa nucleu şi extinsă a Liceului Auto din Craiova. Avem reprezentanţi din partea elevilor, profesorilor, a membrilor direcţiunii, din partea mediului de afaceri. Am început cu proiectul numit Adoptă un liceu. În acest moment suntem la faza de lansare oficială pentru comunitatea proiectului, prin muncă de echipă. Luăm aceşti reprezentanţi şi îi ajutăm să devină o echipă foarte unită, astfel încât să demareze proiecte pe care să le implementeze în liceu, iar copiii din liceu să le implementeze în comunitate cu ajutorul tuturor structurilor care se creează în jurul lor. În aceste două zile am creat o viziune comună, planuri de acţiune, iar acum aşteptăm invitaţi din comunitate şi din mediul de afaceri care să vină să ne ofere resursele necesare, să îndeplinim aceste planuri creat în mod special de către elevii liceului.
Ana-Maria Alexandru, coordonator proiect

Proiectul se desfăşoară pe operioadă de 3 ani

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul este prevăzut să se deruleze pe o perioadă de trei ani  şi are diverse etape de desfăşurare. Este primul proiect în care se coalizează mai multe forţe din mediul de afaceri craiovean.

Acest proiect dă posibilitatea atât elevilor, cât şi profesorilor să descopere instrumente noi care să ducă la creşterea motivaţiei pentru şcoală a elevilor, şcoala să devină mai atractivă, să aibă un interes mai mare pentru obţinerea unui loc de muncă. Este timpul ca cineva să pună umărul la ridicarea învăţământului profesional şi tehnic. În Craiova există un gol de forţă de muncă calificată şi s-a considerat că prin aportul firmelor, cu sprijinul nostru, să putem să facem ceva pentru elevi.
Viorica Cârstea, profesor discipline tehnice

Firma Popeci oferă locuri de muncă pentru tineri

Firma Popeci oferă posibilitatea tinerilor care studiază la Liceul Tehnologic Auto de a se angaja şi totodată oferă burse elevilor, sprijinindu-i cu diverse obiecte materiale.

Firma Popeci a adoptat acest liceu cu mulţi ani în urmă. Elevii fac practică la noi, avem elevi angajaţi deja, de clasa a XII-a, care lucrează pe maşini cu comandă numerică. Firma Popeci a oferit burse elevilor şi sprijină cu diverse obiecte materiale pe cei tineri. Domnul Popeci sponsorizează cu o sumă consistentă acest proiect şi se implică cu locaţia şi resursele umane. Dorim să pornim cu dreptul şi să ne implicăm cu toate  resursele noastre. Acest proiect a fost un pas important.
A menţionat Camelia Badea, inginer resurse umane Popeci Utilaj Greu

Politica