duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Weekend cu emoţii la Zagreb

Cel de-al doilea turneu de calificare al naţionalei masculine de volei a României va începe mâine la Zagreb. De vineri şi până duminică, în Sala “Dom Odbojke Bojan Stranic” din Zagreb vor avea loc ultimele partide din Grupa E. Trupa pregătită de craioveanul Dănuţ Pascu are în faţă trei meciuri extrem de grele în care practic se va juca soarta calificării la Euro 2015.

După ce în cadrul turneului de calificare, desfăşurat în Muntenegru, s-a obţinut o singură victorie în trei meciuri, s-ar putea spune că România are şanse mici să meargă departe. Lucrurile nu stau aşa iar Naţionala coordonată de Pascu are şanse mari să prindă locul doi, unul care înseamnă baraj de disputare a calificării la Euro. Spunem asta pentru că România are două puncte în clasamentul grupei E, din care face parte dar se află la doar două de mult râvnitul loc doi. Rămâne în discuţie cu şanse mari locul doi pentru că prima poziţie pare amanetată de reprezentativa Croaţiei care are în linia de clasament trei victorii. Este greu de crezut că, jucând acasă, croaţii îşi permit să facă prea mulţi paşi greşiţi. Este la fel de adevărat însă că pot şi arbitrii grupei, având nevoie de doar o victorie.

Meciul de debut al turneului de la Zagreb opune România chiar gazdelor. Jucând pe teren propriu şi având un avantaj moral după victoria obţinută în Muntenegru, Croaţia poate fi considerată favorită. Românii vor însă să demonstreze că practică un volei de calitate şi că pot să facă pasul către Euro 2015.
După meciurile din primul turneu chiar se poate face acest lucru pentru că s-a jucat bine. România a fost trădată de finalul de set, băieţii temându-se parcă de un rezultat pozitiv atât în meciul cu Olanda cât şi în cel cu Croaţia. Acum, după ce echipele se cunosc mai bine lucrurile stau altfel şi din punct de vedere psihologic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Va fi un turneu dificil dar avem şansa noastră. Sunt trei echipe despărţite de două puncte iar una mai are nevoie de o victorie pentru a fi sigură de calificare. După turneul din Muntenegru am tras concluziile de rigoare şi pot să spun că lucrurile vor sta altfel acum. Ne cunoşteam mai bine adversarii şi sper să evoluăm cu mai multă încredere în special pe finalurile de set. Adversarele sunt de valoare. Olanda joacă un volei de cea mai bună calitate dar a venit foarte relaxată la Podgorica şi acest lucru a costat-o două victorii. Croaţia este o echipă foarte dârză, cu jucători care greşesc puţin, iar Muntenegru are o echipă foarte luptătoare, care joacă fiecare punct ca şi cum ar fi ultimul din set. Cred foarte mult în echipă şi consider că băieţii pot să-şi ia revanşa în faţa Croaţie şi Olandei.
A declarat ieri selecţionerul Dan Pascu

Altfel, reamintim că după revenirea în ţară, lotul naţional a fost cantonat la Izvorani. În această dimineaţă, se pleacă spre Croaţia cu un lot în care a apărut şi o modificare în sensul că Mihai Dumitrache a fost lăsat acasă fiind cooptat Ciprian Matei.

––

Program turneu (Zagreb) Croaţia
Vineri
România – Croaţia (ora 18.00)
Olanda – Muntenegru (20.30)
Sâmbătă
Croaţia – Muntenegru (18.00)
România – Olanda (20.30)
Duminică
România – Muntenegru (17.00)
Olanda – Croaţia (19.30).

Clasament grupa E
1. Croaţia    3    3    0    9 – 2    9
2. Olanda    3    1    2    5 – 6    4
3. Muntenegru    3    1    2    6 – 8    3
4. România    3    1    2    4 – 8    2

Lot România: Laurenţiu Lică, Ciprian Matei, Cristian Bartha, Adrian Georgescu, Mihai Gheorghiţă, Răzvan Mihalcea, Marius Şoloc, Marian Bala, Dan Borota, Vlad Tebieş, Mihai Mărieş  şi Adrian Feher
Antrenori: Dănuţ Pascu şi Ovidiu Macarie

Articolul precedent
Articolul următor

Politica