miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Transport public de calitate

Angajaţii de la Regia de Transport din Craiova au modernizat încă două tramvaie din totalul de 15 care sunt cuprinse în proiectul “Transport public de calitate”. Începând de la finele anului, aşa cum speră directorul Radu Preda, craiovenii se vor plimba şi cu tramvaiele “Craiova Maxima” şi “Parcul Romanescu”. Mijloacele de transport au fost modernizate cu circa 10.000 de euro per tramvai.
Trei tramvaie modernizate sunt deja în depoul RAT Craiova. Ieri, directorul Radu Preda, însoţit de primarul Lia Olguţa Vasilescu, a prezentat jurnaliştilor ultimele două mijloace de transport renovate. Este vorba despre două tramvaie pe care au fost imprimate imagini cu “Craiova Maxima” şi cu “Parcul Nicolae Romanescu”.  

Aşa cum anunţam la începutul anului, iată că la RAT Craiova se lucrează la foc continuu. Suntem onoraţi ca după trenul de mare viteză «Hyperion» făcut la Craiova sau după locomotiva «Terra Nova» pe care aţi văzut-o recent, să vă prezentăm şi noi  alte două tramvaie care au fost modernizate cu angajaţii noştri, la preţuri care, zicem noi, sfidează orice concurenţă.
A spus directorul Radu Preda

Acesta a comparat tramvaiele modernizate la RAT Craiova cu cele care se fac, după acelaşi model, la Timişoara.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Preţul este acelaşi ca şi la primul tramvai, aproximativ 10.000 de euro. Din câte ştiu, la Timişoara se lucrează un astfel de mijloc de transport cu 400.000 de euro.
A mai adăugat directorul RAT Craiova, Radu Preda

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a declarat că tramvaiele “Craiova Maxima” şi “Parcul Nicolae Romanescu” arată mult mai bine decât şi-ar fi închipuit.

Atacăm proiectul «Transport public de calitate» pe ambele segmente. În această vară vor sosi 50 de autobuze, tramvaiele iată se modernizează. Şi nu putem să nu observăm diferenţa de preţ care este vizibilă cu ochiul liber, chiar şi pentru cei care nu sunt de acord cu acţiunile noastre.
A declarat Lia Olguţa Vasilescu

Directorul Radu Preda îi îndeamnă pe craioveni să vină cu propuneri de teme pentru restul de tramvaie care urmează a fi modernizate, 12.

Vrem să fie imagini reprezentative din oraşul nostru. Am refuzat implicarea mediului de afaceri, pentru că vrem ca toate mijloacele de transport să se identifice cu Craiova.
A mai spus Radu Preda

Directorul RAT Craiova a estimat că tot lotul de tramvaie va circula pe şine până la sfârşitul anului.

Politica