miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Disponibilizaţii de la Oltchim au ieşit din greva foamei

Disponibilizaţii de la Oltchim au renunţat la greva foamei.
Decizia a fost luată după un dialog pe care l-au avut cu prefectul judeţului Vâlcea.

Mulţumesc tuturor disponibilizaţilor Oltchim pentru înţelegerea manifestată, pentru promovarea unui dialog decent şi eficient în soluţionarea cererilor exprimate. Prin gestul dumneavoastră aţi reuşit să dovediţi că puteţi evalua situaţia în care ne aflăm şi că Instituţia Prefectului, sunt dispuşi să negocieze solicitările dumneavoastră în vederea soluţionării lor pe un fond neagresiv. Prin hotărârea pe care aţi luat-o, de întrerupere a grevei foamei, aţi reuşit să vă asiguraţi sănătatea pe care punem cel mai înalt preţ. Vă mulţumesc încă o dată şi vă asigur de întreaga mea consideraţie şi sinceritate.
Le-a transmis prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu

Zeci de disponibilizaţi de la Oltchim au protestat în ultimele săptămâni în faţa Prefecturii Vâlcea, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile compensatorii.  O parte dintre ei au intrat la începutul săptămânii în greva foamei. Aceştia au stat pe scările Prefecturii şi au cerut ca premierul Victor Ponta să vină să le rezolve problemele.
În iunie 2013, 969 de angajaţi ai combinatului Oltchim au fost disponibilizaţi colectiv. Potrivit legii, fiecare dintre ei are dreptul să primească între 6 şi 18 salarii compensatorii, în funcţie de vechime, adică între 20.000 şi 50.000 de lei.
Oltchim este propus pentru privatizare, ultimul termen anunţat oficial fiind 6 iunie 2014.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica