joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

AUTOBUZUL SIGURANŢEI RUTIERE

Este  datoria  părinţilor şi  a poliţiştilor să-i învăţe pe copii să respecte regulile de circulaţie. Pentru  aceasta e necesar să le stimuleze acestora interesul pentru cunoaşterea, la nivelul lor de înţelegere, a drepturilor şi obligaţiilor pe care le au pietonii sau  conducătorii de vehicule, să cunoască normele de circulaţie şi indicatoarele rutiere .
Pornind de la această idee, Serviciul  Rutier Vâlcea organizează  în parteneriat cu Centrul  pentru Prevenirea Accidentelor de Circulaţie proiectul ,,Autobuzul siguranţei rutiere,, în municipiul Rm. Vâlcea, proiect organizat în cadrul Campaniei ,,Treceri de pietoni sigure,, .

În acest sens , un autobuz pus la dispoziţie de către  S.C. Eta S.A., în perioada 19 – 23 mai a.c., va prelua elevii de la cinci unităţi de învăţământ din municipiul Rm. Vâlcea, respectiv : Şcoala Gimnazială Anton Pann, Şcoala Gimnazială  I.Gh.Duca, Şcoala Gimnazială nr.5, Şcoala Gimnazială nr.4 şi Liceul Antim Ivireanul,  şi se va deplasa  pe traseul  Ostroveni – centru – Nord.  Pe parcursul deplasării copiilor li se vor prezenta   regulile de circulaţie atât în calitate de pieton  cât şi de participant la trafic în general, se vor prezenta regulile de urcare şi coborâre din mijloacele de transport în comun  pentru a preveni evenimentele nedorite ca urmare ca necunoaşterii / nerespectării regulilor de circulaţie în mijloacele de transport în comun . Prin geamurile autobuzului elevii vor putea vedea practic cum circulă pietonii , ce reguli de circulaţie se încalcă dar şi ce înseamnă să fie atenţi atunci când sunt în apropierea drumului

Rolul acestor activităţi este să-i obişnuim pe copii să nu se teamă de stradă, să  le explicăm detaliat ce consecinţe, uneori ireparabil de grave poate avea o clipă de neatenţie, un joc organizat în spaţiu nepermis, o regulă de circulaţie neînvăţată la timp .  
    
Material realizat de Serviciul Rutier Vâlcea

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica