vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Claudia Benchescu: România trebuie să combată migraţia tinerilor din satele româneşti în afara graniţelor ţării

Candidatul PNL, pe regiunea Oltenia, la alegerile europarlamentare, Claudia Benchescu critică PSD pentru folosirea însemnelor USL. Claudia Benchescu spune însă că “oltenii nu au picat în această capcană, că nu mai cred minciunile populiste ale social-democraţilor”.

A trecut o săptămână de la ultimul interviu, cum decurge campania?

Claudia Benchescu: Am avut o săptămână plină de întâlniri şi de acţiuni electorale. Duminică, 11 mai, şi luni, 12 mai, am participat la mai multe acţiuni de campanie în judeţele Mehedinţi şi Gorj. În Mehedinţi, am avut întâlniri directe cu alegătorii în localităţile Baia de Aramă şi Isverna, în ultima localitate participând şi la Sărbătoarea Liliacului. În Gorj, am avut discuţii şi întâlniri cu alegătorii în localităţile Arcani şi Bălăneşti. Marţi, 13 mai, am participat la o acţiune door to door în cartierul 1 Mai din Craiova, alături de Ionuţ Stroe, liderul liberalilor craioveni, iar în cea de-a doua parte a zilei, m-am aflat în oraşul Segarcea. Ieri, 14 mai, m-am întâlnit cu cetăţenii în Strehaia, alături de senatorul Varujan Vosganian şi de deputatul Viorel Palaşcă, de acolo plecând la Craiova, unde am susţinut o conferinţă de presă la sediul PNL Craiova, la care au mai participat Norica Nicolai, europarlamentar, Mario Ovidiu Oprea, senator, Varujan Vosganian, senator, Mihai Voicu, deputat. Spre seară, am participat la un miting electoral în Băileşti.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aţi întâmpinat dificultăţi în desfăşurarea campaniei din partea celorlalte partide?

Claudia Benchescu: Nu pot să spun că am avut dificultăţi în campanie. Oltenii sunt primitori, activi politic şi foarte interesaţi de scrutinul care va avea loc săptămâna viitoare. Singura problemă pe care am identificat-o este că, în continuare, PSD minte populaţia cu neruşinare, pretinzând că USL funcţionează. În acest moment, birourile electorale judeţene din Mehedinţi, Olt şi Vâlcea, au hotărât că folosirea afişelor „USL trăieşte” este ilegală. Deşi există o hotărâre în această privinţă, care susţine clar că este în afara legii ca Partidul Social Democrat să folosească denumirea sau însemnele USL, aceştia continuă , repet, să mintă populaţia, pretinzând că sunt continuatorii aceastei alianţe. Nu este prima dată când PSD ignoră o decizie definitivă. USL nu mai trăieşte, USL este moartă de mult, de când PSD a început să facă tot ce este posibil pentru a deveni un partid-stat. Mă bucur că oltenii nu au picat în această capcană, că nu mai cred minciunile populiste ale social-democraţilor. Oamenii încep să analizeze singuri ceea ce este minciuna şi ceea ce este realitate şi îşi îndreaptă atenţia mai mult ca niciodată spre dreapta şi implicit spre Partidul Naţional Liberal.

Care este reacţia oltenilor atunci când le transmiteţi un mesaj politic şi câtă încredere mai au aceştia în politicieni?

Claudia Benchescu: Este adevărat că oamenii sunt dezamăgiţi de o mare parte a clasei politice actuale. Îi înţeleg, pentru că de multe ori ei au fost părăsiţi de cei în care şi-au pus speranţe pentru a le rezolva problemele. De exemplu, guvernul Ponta este incapabil să găsească o strategie de combatere a şomajul ridicat, nu are o strategie pentru investiţii în infrastructură, nu are o strategie pentru dezvoltarea agriculturii. Acestea sunt problemele Olteniei, ridicate de cetăţeni, probleme existente din totdeauna şi pe care trebuie să le rezolvăm cât mai repede. O şansă pe care regiunea o are este o mult mai bună absorbţie a fondurilor europene. În calitate de europarlamentar, voi lupta că nivelul absorbţiei fondurilor comunitare pentru turism, pentru agricultură, pentru antreprenoriat, să fie cât mai ridicat. Pe de altă parte, sunt un tânăr reprezentant al PNL şi acest fapt mă motivează şi mă face să fiu unul dintre membri generaţiei mele care îşi doresc să se implice cât mai mult în politica românească. Este nevoie de tineri, pentru că doar cu un suflu nou se pot schimba mentalităţile împământenite în această ţară şi noi suntem primii care putem crea o Românie mai curată şi, mai ales, o Românie a bunului simţ, o Românie aşa cum ne-o dorim, un stat mândru în cadrul unei Europe unite.

Ce vă propuneţi să faceţi în următoarea perioadă a campaniei electorale?

Claudia Benchescu: În perioada următoare, la fel ca şi până acum, voi străbate Oltenia pentru a vorbi cu oamenii şi a afla problemele pe care le au aceştia. Le voi explica ce poate face Europa pentru ei şi ceea ce propune PNL în acest sens, prin Manifestul PNL pentru Alegerile Europarlamentare – Prosperitate Naţiune Libertate. Hotărârile care se iau la Bruxelles şi Strasbourg au un efect direct asupra României şi voi face tot ce îmi sta în putere ca fiecare cetăţean care se prezintă la vot în 25 mai să voteze în deplină cunoştinţă.

Sunteţi candidatul tinerilor şi studenţilor liberali. Care este viziunea dumneavoastră asupra tinerilor din mediul rural românesc?

Claudia Benchescu: În primul rând, România trebuie să combată migraţia tinerilor din satele româneşti în afara graniţelor.  Şi dacă nu reuşim să ne convingem tinerii să se întoarcă acasă, ceea ce trebuie să facem pentru ei este să luptăm pentru respectarea drepturilor pe care le au în statele membre ale Uniunii Europene. Nu au fost rare cazurile în care mass – media europeană a fost cea care a atras atenţia asupra acestor chestiuni sau le-a introdus pe agenda publică. Nu mai putem permite acest lucru, românii au aceleaşi drepturi şi obligaţii la fel ca toţi ceilalţi cetăţeni europeni, indiferent că vizitează o ţară din Europa, studiază temporar sau aleg să-şi stabilească domiciliul într-un alt stat al UE. În aceeaşi măsură, trebuie să ne luptam pentru respectarea drepturilor salariale ale românilor care lucrează peste hotare, fiindca de cele mai multe ori aceştia nu sunt plătiţi conform muncii pe care o prestează, din contră, sunt discriminaţi, fiind plătiţi chiar şi de 3 ori mai puţin faţă de salariul normal pe care ar trebui să îl primească pentru munca depusă.
În al doilea rând, în ceea ce priveşte tinerii din mediul rural românesc, consider că acestora trebuie să li se asigure în primă fază accesul la educaţie, iar mai apoi să li se asigure măsurile necesare pentru a se dezvolta economic. Antreprenoriatul în rândul tinerilor, agroturismul şi turismul rural sunt teme puţin dezbătute atât la nivel politic, dar şi nivelul societăţii româneşti. Din acest punct de vedere, Uniunea Europeană elaborează politici concrete şi dezvoltă diferite programe de finanţare, iar accesul tinerilor români trebuie să fie facilitat în aceste domenii, pentru a beneficia de aceste măsuri şi pentru a rămâne acasă, în România, alături familie şi cei dragi.

De ce consideraţi dumneavoastră că e important ca cetăţenii să meargă la vot?

Claudia Benchescu: Pentru că România are nevoie de o reprezentativitate politică concretă şi nu de o mobilizare a diferitelor aparate de partid. Pentru că românii trebuie să realizeze că votul lor contează, chiar dacă îşi votează favoriţii sau aleg votul de protest, taxându-i pe politicieni. Până la urmă este un exerciţiu democratic şi un drept fundamental, pentru care multe generaţii dinaintea noastră s-au luptat. Şi mai ales prin votul tinerilor va putea să vină în faţă o nouă generaţie de politicieni, educată diferit şi construită altfel faţă de cele care au fost până acum. Îi îndemn pe toţi românii să iasă la vot, indiferent de tipul de alegeri care au loc. Cu atât mai mult îi îndemn să iasă la urne pentru a vota reprezentanţii în Parlamentul European, instituţie în care România trebuie să trimită politicieni competenţi şi responsabili.

Politica