joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

În jumătate de ţară, USL e mort

Biroul Electoral Central a decis că folosirea mesajului “USL trăieşte” în campania electorală pentru europarlamentare este ilegală, iar toate afişele şi bannerele cu acest mesaj trebuie retrase.

Până acum, BEC a emis până în acest moment decizii prin care a fost interzisă folosirea “USL” pe afişele electorale ale PSD, solicitându-se autorităţilor locale ca materialele să fie înlăturate, în jumătate de ţară. În perioada următoare BEC va soluţiona şi celelalte contestaţii din teritoriu, după cum a anunţat şi purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

Astfel, mesajul “USL trăieşte” a fost deja interzis în aproape toată Oltenia-Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi-dar şi în Vaslui, Timiş, Botoşani, Arad, Argeş, Neamţ, Ilfov, Dâmboviţa, Hunedoara, Iaşi, Braşov, Caraş-Severin, Alba, Bacău, Călăraşi, Galaţi, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş şi într-un sector din Bucureşti.

Policlinica Buna Vestire Craiova

–––––-

Zeci de incidente în campania electorală

În majoritatea cazurilor a fost vorba de distrugerea afişelor electorale

De la începutul campaniei electorale au fost înregistrate 64 de incidente privind desfăşurarea acesteia, majoritatea fiind legate de distrugerea de afişe electorale, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, potrivit MEDIAFAX.

Vorbim de 43 de situaţii de deteriorare a unor afişe sau bannere electorale sau de afişajul în anumite spaţii fără acordul proprietarului. Din acest punct de vedere, vă reamintesc că în localităţile unde este constituită, Poliţia Locală este cea care asigură integritatea panourilor şi a afişelor electorale amplasate legal.
A spus Monica Dajbog, potrivit sursei citate

În ceea ce priveşte modul în care au fost sesizate incidentele electorale, 12 dintre acestea au fost anunţate prin numărul de urgenţă 112, 13 au fost semnalate de cetăţeni, iar trei de către birourile electorale, în timp ce alte 11 au fost sesizări din oficiu, 20 au fost incidente anunţate de către organizaţiile politice, iar cinci de către instituţii ale statului, mai scrie MEDIAFAX.
Poliţia Română a deschis 17 dosare penale legate de modul în care se desfăşoară campania electorală şi au fost date 33 de amenzi, dintre care 26 cu privire la organizarea alegerilor pentru Parlamentul European şi şapte pentru tulburarea liniştii publice, iar valoarea totală a amenzilor aplicate până acum se ridică la 19.000 de lei.
La alegerile din 25 mai, peste 30 de mii de angajaţi MAI vor păzi secţiile de votare.
Ministerul de Interne a anunţat că a început tipărirea celor 20,4 milioane de buletine de vot, iar confecţionarea ştampilelor cu menţionarea “Votat” şi cele 17,7 milioane de timbre autocolante au fost deja confecţionate.
Din această săptămână a demarat, la nivelul fiecărui judeţ, campania de informare a cetăţenilor “Votează legal”. 20.000 de afişe tipărite cu acest mesaj vor fi postate în ţară.

–––––-

Românii au încredere în viitorul Uniunii Europene

Potrivit unui sondaj Eurobarometru, românii se află pe primul loc în topul încrederii în viitorul Uniunii Europene. 76% dintre români sunt total optimişti cu privire la viitorul UE.
Pe locurile următoare în acest top se află Malta – cu 71%, Polonia – 70%, Croaţia cu 67% şi Estonia şi Danemarca – câte 66%, arată AGERPRES.
Potrivit sondajului, pe ultimele două locuri în topul încrederii în viitorul UE se află Italia şi Grecia, 41% dintre italieni şi 37% dintre greci fiind total optimişti în privinţa viitorului forului comunitar European, mai scrie sursa citată.
Sondajul Eurobarometru special ”Europeni 2014” arată că, în 20 din cele 28 de state membre cetăţenii europeni afirmă că se aşteaptă ca situaţia economică din ţara lor de origine să se îmbunătăţească în următoarele douăsprezece luni.
 La acest capitol, 23% dintre români cred că perspectivele economice s-au îmbunătăţit – cu 2 puncte procentuale mai mult faţă de ultimul Eurobarometru, în timp ce 31% dintre români consideră că perspectivele au rămas aceleaşi (cu trei puncte procentuale mai puţin), iar 41% consideră că nu s-a schimbat nimic, scrie AGERPRES.

Politica