duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Punctele din derbi, cruciale pentru salvare

Mai sunt doar cinci etape până la finalul play-out-ului Ligii a III-a, iar, ca atare, punctele puse în joc cresc ca importanţă de la meci la meci. Fiecare partidă va fi de acum crucială pentru echipele doljene ce speră la menţinerea în Liga a III-a, deoarece acestea vor trăi un sfârşit de campionat în condiţii limită. Sâmbătă, de la ora 18, se va reedita derbiul doljean din ultimul eşalon naţional, pentru a patra oară în acest sezon.
Până acum, podărenii au reuşit să se impună în două dintre aceste partide, fiind înfrânţi doar în meciul din deplasare, în sezonul regulat.
În turul play-out-ului, trupa lui Vrăjitoarea a găsit cheia succesului în voiajul de la Işalniţa, la finalul unui joc în care a dominat echipa gazdă mai mult decât şi-ar fi imaginat.

Însă, în formula prezentată la acea oră, efectivul Podariului era unul complet, cu mici absenţe care nu au avut efect negativ în prestaţia echipei. Pentru întâlnirea din acest weekend, echipa antrenată de Vrajă este decimată de accidentări, nu mai puţin de şase jucători fiind în imposibilitate de a-şi presta serviciile pe gazon. Renato Bălan, Mohora, Buciuman, Crângoiu, Stoica şi Stăncuţa sunt problemele de efectiv pe care le înfruntă gazda întâlnirii de sâmbătă.
Într-o caracterizare succintă, partida ce urmează să fie consumată pe stadionul din Podari este una de şase puncte, în care se va decide în mare parte destinul celor două formaţii pentru sezonul viitor.

Un meci de şase puncte, în care noi, faţă de meciul tur, avem dezavantajul indisponibilităţilor. Avem mai mulţi jucători care nu pot evolua pentru partida de sâmbătă şi este greu să acoperi absenţele. Din păcate nici noi, nici eu nu sunt într-o situaţie foarte bună, având mare nevoie de puncte. Altele au fost datele problemei în partida tur, iar acum s-au schimbat. Nu va fi un meci deloc uşor şi trebuie tratat cu maximă seriozitate.
Bogdan Vrăjitoarea, tehnicianul echipei din Podari

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cel care conduce banca tehnică a formaţiei din Işalniţa, Alin Gavrilă, este de aceeaşi părere şi consideră că meciul este decisiv în privinţa salvării.

Este un meci decisiv pentru noi şi cred că şi pentru ei. Ţinând cont că în meciul tur ne-au învins pe teren propriu, plecăm cu şansa a doua. Vom încerca însă să trecem peste acest dezavantaj moral şi să căutam victoria, pentru că nu mai avem timp de pierdut. După acest meci, vor mai fi doar patru etape în care mai putem să scoatem puncte, iar în situaţia în care ne aflăm ne va fi foarte greu să ne salvăm fără un rezultat bun la Podari.
Alin Gavrilă, antrenorul echipei din Işalniţa

–––

PROGRAM ETAPA A VI-A
Vineri, 16 mai
Concordia II Chiajna     –     Dinamo II Bucureşti    ora 18
Viitorul Domneşti     –     CS Tunari    ora 18
Sâmbătă, 17 mai
CS Podari     –     ACSV Mun. Craiova    ora 18

Clasament play-out
1. Dinamo II Bucureşti    15    10    2    3    32-12    32
2. CS Tunari    15    7    3    5    28-25    24
3. CS Podari    15    5    4    6    18-17    19
4. ACSV Mun. Craiova    15    6    0    9    19-24    18
5. Viitorul Domneşti    15    5    3    7    13-27    18
6. Concordia II Chiajna    15    5    2    8    15-20    17

Politica