miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Băsescu şi Ponta au tabloidizat dezbaterile pentru europarlamentare

Vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian şi europarlamentarul Norica Nicolai au fost prezenţi miercuri la Craiova. Cei doi au susţinut o conferinţă de presă la sediul PNL din municipiu.
Vosganian a declarat că ţinta PNL este de a reda României politicile liberale de guvernare, aşa cum a fost în perioada 2007-2008, când “standardul de viaţă în România a crescut”.

Mesajul meu este acelaşi, simplu şi răspicat, peste tot: a fi european înseamnă în primul rând a îndeplini obiectivul pentru care noi am intrat în Uniunea Europeană şi anume reducerea decalajelor în ceea ce priveşte nivelul de trai, între România şi statele Uniunii Europene. În 2007 şi în 2008, când Partidul Naţional Liberal a guvernat România, acest obiectiv a fost aplicat. Standardul de viaţă în România a crescut, investiţiile au crescut, locurile de muncă au crescut, în patru ani, cu peste jumătate de million de locuri de muncă şi obiectivul nostru atunci ambiţios era ca până în 2020 să ajungem a şaptea putere economică a Uniunii Europene. Iată că, de atunci încoace am avut mai multe guvernări şi fiecare în parte a infirmat acea aspiraţie pe care am avut-o noi, iar decalajele dintre Uniunea Europeană şi România au continuat să crească. În prezent, proiectele pe care Partidul Naţional Liberal le-a propus şi au fost asumate în guvernarea USL au fost rând pe rând abandonate cu costuri foarte mari pentru comunităţile locale. Eu cred aşa: în 2008 românii au vrut o schimbare, au avut-o, din 2009 şi până în 2014, aceste schimbări succesive, s-au dovedit iluzorii, alegerile din 2014 ar trebui să relegitimeze statutul de Partid Naţional Liberal ca partid European în ochii alegătorilor români şi să ofere din nou şansa şi nouă şi românilor să reluăm firul întrerupt în 2008 pentru a face o guvernare care să readucă în faţa românilor strategii energetice, de reindustrializare, de privatizare, de ocupare a forţei de muncă, de reducere fiscală, aşa cum am făcut atunci când noi am guvernat.
Varujan Vosganian, vicepreşedinte PNL

Dezbatere de tabloid, circ fără pâine

Policlinica Buna Vestire Craiova

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a subliniat faptul că în această campanie electorală dezbaterea de proiecte şi strategii privind viitorul românilor a fost tabloidizată. Traian Băsescu şi Victor Ponta au înlocuit-o cu un “spectacol jalnic”.

Spectacolul suplineşte foarte mult din lipsa de concret, din lipsa de perspectivă a fiecăruia dintre noi, ne ajută pe mulţi dintre noi să ieşim din viaţa ternă pe care majoritatea românilor o ducem. Am fost în această campanie electorală în foarte multe locuri, acasă la oameni şi ştiu foarte clar că sărăcia devine o dominantă în foarte multe zone şi răspunsul multor oameni la acest fenomen este încercarea de a evada în alte tipuri de abordare a vieţii. Profită şi politicienii de nevoia de spectacol a românilor, pentru că până acum nu avem decât un spectacol jalnic, în care circul domină, despre pâine nu se vorbeşte, şi când spun pâine pun ghilimele de rigoare pentru că mă gândesc la strategii, la proiecte, la nevoie de perspectivă, de soluţii în foarte multe domenii. Dezbaterea aceasta nu există. În schimb există o dezbatere aproape de tabloid în care doi actori fac deliciul zilnic: unul este Victor Ponta şi celălalt Traian Băsescu. Amândoi s-au specializat – unul în tăiat panglici, celălalt în încurajare de manifestări sportive, individuale sau de grup ale partidului pe care cu siguranţă îl reprezintă.
A declarat Norica Nicolai, europarlamentar PNL

Politica