miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A murit tatăl lui Gică Popescu

Dramă în familia lui Gică Popescu. Tatăl fostului căpitan al Universităţii Craiova şi al echipei naţionale, Constantin Popescu, în vârstă de 71 de ani, s-a stins din viaţă luni noaptea, în urma unui infarct.
Fiul său primeşte trista veste din spatele gratiilor, Gică Popescu fiind în închisoare, în Dosarul Transferurilor. Avocatul acestuia a depus o cerere ca Gică Popescu să fie eliberat pentru o zi, cel mai probabil joi, 15 mai, când va avea loc înmormântarea.

Păcat de Gică, el suferă acolo. Vă daţi seama cât a muncit peste hotare, să îşi facă un nume şi acum, dintr-o dată, l-a pierdut. Era foarte supărat, dar i-am spus să fie tare. Nu îmi fac probleme cu inima, Dumnezeu ne întăreşte. Aşteptăm până o veni de acolo.
Au fost ultimele cuvinte ale tatălui lui Gică Popescu, Constantin, atunci când fiul său a fost condamnat la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare

Le spunea într-un interviu pentru postul de televiziune Antena 3. Se pare însă că nu a fost aşa, iar inima lui Constantin Popescu nu a rezistat supărării cauzate de pedeapsa pe care fiul său urma să o execute.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ultima oară m-am întâlnit cu el (n.r. Costantin Popescu) chiar luni dimineaţă, când a venit să-şi ia medicamentaţia. Avea probleme cu inima, îl tratam de ceva vreme şi ţineam boala sub control cu ajutorul medicamentelor. Aceasta ar fi principala cauză a decesului – boala de care suferea, dar pe primul plan poate fi pus şi stresul la care a fost supus în ultima perioadă, provocat de necazurile în care era Gică Popescu. Din păcate, nu a dat niciun semn când ne-am întâlnit ultima oară că o astfel de tragedie urma să se întâmple.
A declarat pentru MEDIAFAX Nicolae Perieanu, medicul de familie al lui Constantin Popescu

În momentul în care preşedintele clubului de fotbal Dunărea Calafat, acolo unde Gică Popescu a pus prima dată piciorul pe minge, a demarat strângerea de semnături pentru graţierea fostului fotbalist, tatăl Constantin a refuzat.

Treaba lor ce vor să facă. Eu nu am mandat de la Gică să îmi dau cu părerea, până nu discut cu el, nu pot să zic nimic. Eu i-am spus să fie tare, că nu se termină pământul cu el. Poate să mai facă multe în fotbal, după ce iese. Tot în fotbal îi va fi locul, are Şcoala de Fotbal la Craiova.
Declara la acea vreme Constantin Popescu

A susţinut însă până la final nevinovăţia fiului său.

Să ştiţi că băiatul meu nu m-a făcut niciodată de râs, nici măcar acum când a ajuns la închisoare. Nu m-a făcut de râs, deoarece eu ştiu din vina cui a ajuns el după gratii.

Constantin Popescu era singur acasă în momentul în care a început să se simtă rău. Cauza cea mai probabilă a decesului este un infarct. Înmormântarea lui va avea loc joi, 15 mai, la Calafat.

Marcel Iancu, preşedintele Universităţii Craiova, era apropiat de tatăl “Baciului” şi a postat ieri, pe contul său de Facebook, următorul mesaj:
A fost un oltean cu suflet mare. A iubit FC Universitatea Craiova şi familia. S-a opus sistemului ceauşist şi plecării lui Gică Popescu la Steaua. Dumnezeu să îl odihnească în pace.

Din Italia, fostul antrenor al Universităţii Craiova, Nicolo Napoli, a transmis condoleanţe familiei îndurerate.

Era un om deosebit. L-am cunoscut anul trecut, când ne antrenam la Calafat. Îmi pare rău de această tragedie prin care trece Gică Popescu.
A spus Nicolo Napoli

Ştirile care au ajuns ieri de la Penitenciarul Rahova au fost că avocatul lui Gică Popescu a solicitat Administraţiei Penitenciarelor eliberarea, pentru o zi, a fostului fotbalist, pentru ca acesta să poată să îşi însoţească tatăl pe ultimul drum. Dacă cererea va primi răspuns pozitiv, Gică Popescu s-ar putea afla joi, la Calafat, pentru câteva ore.

Politica