miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Dinamyk şi «GP» Craiova se pregătesc de turneul zonal

Fotbalul juvenil craiovean dovedeşte că încă are resurse pentru viitor. Cei mai mici copii ce au competiţie cu finalitate naţională în acest an, de la Şcoala de Fotbal Gică Popescu şi Dinamyk Craiova, au depăşit faza interjudeţeană şi se pregătesc acum să se lupte pentru un loc la turneul semifinal.
Pentru prezenţa la turneul zonal, formaţiile craiovene au avut de trecut de reprezentantele judeţului Mehedinţi şi Olt. Meciurile s-au jucat în sistem eliminatoriu, tur-retur.

Juniorii de la Şcoala de Fotbal Gică Popescu, pregătiţi de Cimpoieru Ionuţ, au spulberat de-a dreptul echipa din Severin, după ce şi-au asigurat calificarea încă din tur, cu un demoralizator 14-0. În partida din a doua manşă, craiovenii au lăsat-o mai moale, introducând rezervele, iar tabela a arătat după ultimul fluier 4-3 în favoarea „şcolarilor”.
Campioana judeţeană, Dinamyk Craiova, a avut o viaţă mai grea în compania ambasadoarei judeţului Olt. CSS Slatina a fost un adversar greu de răpus, craiovenii trăind periculos jocul din retur.
În primul meci, Dinamyk s-a impus cu 4-3 pe teren propriu, rezultat ce nu a încheiat în totalitate conturile, lăsând loc de emoţii pentru deplasare. Însă, cu un 1-1 sec la Slatina, juniorii de la Dinamyk au obţinut calificarea în următoarea fază. Astfel,  în acest sfârşit de săptămână, sunt programate etapele zonale ale campionatului naţional de juniori născuţi după 2003, în care echipele calificate vor fi împărţite în şase grupe.

Craiovenii au picat la trageri în componenţa unor grupe dificile, „şcolarii” lui Cimpoieru urmând să întâlnească Steaua Bucureşti, Petrolul Ploieşti şi Corona Braşov, iar grupa de juniori de la Dinamyk, pregătiţi de Filip Popescu, se va duela cu Gaz Metan Mediaş, SCM Argeş Piteşti şi Dimsoft Bucureşti. Toate jocurile se vor desfăşura pe terenul echipei gazdă a grupei, respectiv Petrolul Ploieşti şi SCM Argeş Piteşti, pentru cele două eşaloane din care fac parte juniorii craioveni. Ambii antrenori doresc să îşi ducă echipa la turneul semifinal, dar rămân conştienţi de dificultatea acestui obiectiv.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ne propunem să trecem de zonă şi să ajungem cât mai departe în competiţie. Nu va fi uşor, întâlnim adversari puternici la etapa de zonă, echipe care au în componenţă juniori buni. Noi sperăm să facem o figură frumoasă şi să ne clasăm în primele două locuri.
Filip Popescu, antrenorul juniorilor de la Dinamyk

Sper la o comportare cât mai bună a sportivilor mei şi clasarea în primele două echipe. Am picat într-o grupă extrem de grea, cu trei echipe de juniori foarte puternice. Nu avem ce să facem decât să luptăm în fiecare meci şi să gândim optimist, să nu ne speriem de numele adversarilor, pentru că şi noi avem o echipă solidă, care se poate impune.
Cimpoieru Ionuţ, tehnicianul „şcolarilor”

Lot de jucători Dinamyk Craiova:
portar – Enache Mario, jucători de câmp – Truşcă Robert, Ciuciulete Gabriel, Prunaru Denis, Pârvu Andrei, Popa Alexandru, Hrelea Mario, Bică David, Pădureţu Radu, Popescu Robert, Isuf Mario, Popa Dragoş, Marcu Flavius.

Lot de jucători Ş.F «Gică Popescu»:
portari – Matei Alexandru, Predu Mihail, jucători de câmp – Ruşeţi Leonard, Bezelovici Alexandru, Nitulesu Alexandru, Vlad Adrian, Dinu Andrei, Geru Robert, Grigorie Alexandru, Cristea Alexandru, Neaţă Mirel, Roşiu Alexandru, Ilie Robert, Grigorie Eduard, Ruican Mădălin.

––

REZULTATE ETAPA INTERJUDEŢEANĂ  
Tur
S.F Gică Popescu     –     AS Sport Kids Drobeta    14-0
CS Dinamyk Craiova     –     CSS Slatina    4-3
Retur
AS Sport Kids Drobeta     –     S.F Gică Popescu    3-4
CSS Slatina     –     Dinamyk Craiova    1-1

Clasament juniori E – Mehedinţi

1. AS Sport Kids Drobeta    8    6    1    1    15-2    19
2. ACS Luc. Drobeta    8    4    1    3    16-6    13
3. CSS Dr. Tr. Severin    8    1    0    7    1-24    3

Clasament juniori E – Dolj (seria I)

1. GP I  Craiova    28    27    0    1    179-19    81
2. Dinamyk Craiova    28    25    0    3    236-15    75
3. CSU Craiova    28    17    2    9    89-76    53
4. GP II Craiova    28    13    4    11    96-65    43
5. FCU Craiova    28    9    3    16    47-137    30
6. CFR Romgaz Craiova    28    7    1    20    23-144    22
7. CS Valerică Găman    28    5    3    20    27-133    18
8. Viitorul Ştiinţa Craiova    28    2    1    25    17-124    7

REZULTATE SEMIFINALE CAMPIONAT JUDEŢEAN
S.F Gică Popescu     –     Arsenal Craiova    7-0
Dinamyk Craiova     –     Juventus Junior    8-0

REZULTATE FINALĂ
Dinamyk Craiova     –     S.F Gică Popescu    3-0

Politica