luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

DNA: Trafic de influenţă din cabinetul premierului PONTA

Direcţia Naţională Anticorupţie a făcut publică motivarea în cazul cererii de prelungire a arestării preventive a lui Adrian Duicu, acuzat de fapte de corupţie. Procurorii au confirmat că baronul de la Mehedinţi făcea trafic de influenţă în cabinetul lui Victor Ponta, de la Guvern.
La data de 13 iunie 2013, numitul DUICU IOAN-ADRIAN s-a deplasat la Bucureşti, fără a fi însoţit însă de numitul PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN. Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe numitul PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN, transmiţându-i că la premier se află ministrul afacerilor interne. Apoi, numitul DUICU IOAN-ADRIAN i-a transmis lui PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN un SMS, transmiţându-i că prim-ministrul l-a chemat pe TOBĂ PETRE la Guvern.
La solicitarea prim-ministrului, numitul TOBĂ PETRE s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a întâlnit cu numitul DUICU IOAN-ADRIAN, care i-a solicitat menţinerea temporară a numitului PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN în funcţia deţinută şi promovarea sa ulterioară în funcţia de director adjunct al Direcţiei Ordine Publică, solicitare cu care numitul TOBĂ PETRE s-a arătat de acord.
În împrejurările sus-descrise, numitul DUICU IOAN-ADRIAN, folosindu-se de autoritatea conferită de poziţia sa în cadrul Partidului Social Democrat, a obţinut folosul pe care i-l promisese numitului PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN.
Apoi, numitul DUICU IOAN-ADRIAN l-a sunat pe numitul PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN, comunicându-i rezultatul întâlnirii avute cu TOBĂ PETRE :„ţie ţi-a rezervat director adjunct la Ordine Publică şi-l ţine până te hotărăşti tu să pleci de-acolo şi i-am spus: nu pleacă acum de aicea…ştia subiectul de ea, că vrea să vină la Parchetul General, că la DNA a avut o problemă şi n-a pus-o acolo…deci e absolut ok, o să urmeze treaba aia cât de curând; cealaltă zic; ceea ce te interesează cel mai mult
”.
Aşadar, numitul DUICU IOAN-ADRIAN i-a transmis numitului PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN că, în viitor, acesta va obţine şi folosul vizat pentru soţia acestuia, respectiv ocuparea unei funcţii de conducere în cadrul unei structuri de parchet din Bucureşti.
Cu privire la aceeaşi întâlnire, numitul DUICU IOAN-ADRIAN i-a transmis numitului DUMITRESCU DORU „l-a chemat acolo şeful al mare, l-a chemat acolo la Guvern; şi a venit acolo; ok””- se arată în referatul procurorilor, publicat de gândul.info.

SPP a pierdut registrele?

Evenimentul Zilei a publicat un articol în care arată că Serviciul de Pază şi Protecţie susţine că nu mai are registrele de intrări – ieşiri din sediul Guvernului. Iniţial, jurnaliştii EVZ au solicitat Guvernului lista celor care s-au înregistrat şi au fost legitimaţi la poarta Executivului pe 13 iunie 2013 în intervalul orar 7.00 -19.00.
Răspunsul a venit după 13 zile, jurnaliştii EVZ fiind îndrumaţi să se adreseze SPP.
SPP a răspuns că informaţiile nu sunt de interes public.
Urmând sfatul primit, am solicitat SPP să ne spună cine a intrat şi cine a ieşit din sediul Guvernului pe 13 iunie anul trecut. La acestă întrebare banală ni s-a răspuns că “Informaţiile solicitate de către dumneavoastră nu intră în categoria informaţiilor de interes public astfel cum acestea sunt definite în art. 2 lit. b din Legea 544/2001 Privind liberul acces la informaţiile de interes public”. Ce spune respectivul articol? ”prin informaţie de interes public se înţelege orice informaţie care priveşte activităţile sau rezultă din activităţile unei autorităţi publice sau instituţii publice”.”- arată EVZ

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica