vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

MATERIAL PUBLICITAR / Marian Jean Marinescu: „Plăţile pentru agricultori sunt vitale!”

Parlamentul European, Consiliul de Miniştri ai Uniunii Europene şi Comisia Europeană au reuşit să ajungă de curând  la un acord în vederea finalizării reformei Politicii Agricole Comune (PAC) pentru perioada după 2013. Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a precizat că “repartizarea anvelopei Politicii Agricole Comune, ce absoarbe circa 38% din bugetul european va asigura ca niciun stat să nu primească mai puţin de 75% din media comunitară până în 2019. În acelaşi timp va fi încurajată puternic implicarea tinerilor, urmând să le fie alocată o subvenţie suplimentară de 25% în primii cinci ani”. În plus, “statele membre vor putea acorda subvenţii mai mari zonelor defavorizate”, a mai spus Marinescu.

Subvenţie complementară pentru tinerii fermieri

Vicepreşedintele Popularilor Europeni, Marian Jean Marinescu, a mai consemnat şi faptul că în privinţa noutăţilor pe care le aduce pentru România acest proiect, sunt câteva elemente care preiau şi nevoile agriculturii româneşti.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În primul rând s-a păstrat sistemul cu plăţi directe pentru susţinerea financiară a agricultorilor, cu precizarea că, până în 2019, pentru România aceste plăţi vor creşte de la un an la altul, în timp ce pentru celelalte ţări o să scadă. Ca şi element de noutate legat de acordarea acestor subvenţii, se va introduce o schemă simplificată de plată pentru fermele mici, prin reducerea birocraţiei, atât pentru producători, cât şi pentru administraţia publică. De asemenea, va exista o măsură specifică pentru tinerii fermieri care vor primi prin plăţi directe o subvenţie complementară în primii cinci ani după implicarea în agricultură.
A mai spus Marian Jean Marinescu

Reforma ajută agricultorii şi consumatorii europeni

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu consideră că este esenţial ca această reforma agricolă să reprezinte un pas înainte în promovarea unor politici agricole puternice, durabile, competitive şi echitabile, care să ajute agricultorii şi consumatorii europeni să promoveze dezvoltarea rurală şi, de asemenea, să protejeze, mediul înconjurător. Marinescu arată că “acordul la care s-a ajuns confirmă liniile generale ale noii Politici Agricole Comune.

Este vital să se menţină plăţile directe

Marian Jean Marinescu subliniază că “trebuie menţinut rolul multifuncţional al agriculturii. De aceea sunt convins că o politică agricolă comună puternică, susţinută de un buget bine structurat, reprezintă soluţia optimă în acest sens”. Vicepreşedintele EPP mai spune că este vital să se menţină plăţile directe în scopul de a garanta viabilitatea pe termen lung a activităţii agricole în întreaga Uniune Europeană şi pentru a asigura securitatea alimentară, conservarea resurselor naturale şi, bineînţeles, stimularea creşterii economice şi ocuparea forţei de muncă în zonele rurale mai puţin favorizate.

Este necesară reducerea poverii administrative prin simplificarea Politicii Agricole Comune. Vom permite astfel agricultorilor să facă ceea ce ştiu cel mai bine – agricultură.
A mai spus europarlamentarul Marian Jean Marinescu

Politica