duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţi: Prinşi rupţi de beţi la volan

În perioada 01-04.05.2014, peste 70 de poliţiştii din cadrul structurilor rutiere şi de ordine publică au acţionat pe raza judeţului Mehedinţi, atât în patrule mixte, cât şi patrule intercomunale, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Poliţiştii mehedinţeni au controlat 446 autovehicule, au legitimat 569 persoane şi au aplicat 420 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 97.616 lei. Totodată, în cadrul acţiunilor organizate au fost reţinute în vederea suspendării 9 permise de conducere, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 8 infracţiuni la regimul rutier.

La volan sub influenţa băuturilor alcoolice

La data de 04.05.2014, ora 18.07, a fost depistat B.I., de 59 ani, din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 67, în localitatea Floreşti, având o îmbibaţie alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, faptă prev. şi ped. de art.336 alin.1 din Codul Penal.La data de 04.05.2014, ora 13.15, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin l-au depistat pe M.V., de 28 ani, din Drobeta Turnu Severin, pe bld-ul Mihai Viteazu în timp ce conducea un autoturism şi fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”, faptă prev. şi ped. de art.336, alin.1 din Codul Penal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La data de 04.05.2014, ora 23.40, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin l-au depistat pe M.A., de 25 ani, din comuna Hinova, judeţul Mehedinţi, pe bld.Tudor Vladimirescu în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, în urma testării cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.În urma cercetărilor efectuate poliţiştii au stabilit că persoane în cauză are permisul de conducere anulat.În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”, faptă prev. şi ped. de art.336, alin.1 şi „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având permis de conducere anulat”, fapte prev. şi ped. de art.336, alin.1 şi art.335, alin2. din Codul Penal.

Surprins în trafic cu moped neînmatriculat sau înregistrat

La data de 01.05.2014, ora 09.30, poliţiştii Postului de Poliţie Şimian l-au depistat pe C.C., de 27 ani, din comuna Şimian, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un moped, fără a fi înregistrat în circulaţie, pe DC 23, în localitatea Cerneţi.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat în circulaţie, potrivit legii”, faptă prev. şi ped. de art.334, alin.1, din Codul Penal.

Surprins în trafic cu auto neînmatriculat

La data de 03.05.2014, ora 20.00, cetăţeanul bulgar, I.V., din Plovdiv-Bulgaria, a fost depistat pe b-dul T.Vladimirescu din municipiul Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism cu numărul de înmatriculare emis de autorităţile germane, autoturism ce nu era înmatriculat în circulaţie. Autoturismul cu numărul de înmatriculare pentru scurt timp a fost pus în circulaţie spre a fi condus pe drumurile publice de către cetăţeanul bulgar, D.Z., de 19 ani, din oraşul Plovdiv, Bulgaria, proprietar al acestuia, care se afla în calitate de pasager în autoturism.
Faţă de I.V. au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârţirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat în circulaţie, faptă prev. şi ped. de art. 334, alin.1 din Codul Penal, iar faţă de D.Z. au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârţirii infracţiunii de punere în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat în circulaţie, faptă prev. şi ped. de art. 334, alin.1 din Codul Penal.

Politica