joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Controale ministeriale în 77 de spitale

77 de spitale din toată ţara vor fi controlate de către Ministerul Sănătăţii. Începând de ieri, echipe mixte ale Ministerului Sănătăţii şi ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate fac verificări la unităţile spitaliceşti.
Vizate sunt secţiile de chirurgie, modul în care sunt făcute internările şi, mai ales, decontările pe care le fac medicii.
Aceste verificări au loc după ce mai mulţi medici de la Spitalul de Arşi din capitală au ajuns după gratii după ce ar fi decontat operaţii estetice, intervenţii neautorizate în spitalele de stat, potrivit Europa FM.

Imediat după scandalul de la Spitalul de Arşi din Capitală, ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu declara pentru Europa FM că realizarea unor alte operaţii decât cele autorizate nu va fi permisă.
Procurorii susţin că la Spitalul de Arşi din Bucureşti, mai mulţi pacienţi ar fi fost internaţi în baza unor diagnostice false şi, odată ajunşi pe patul de spital erau supuşi unor intervenţii chirurgicale, precum: liposucţii sau implanturi de sâni, operaţii care, în mod normal, la clinicile private ar fi costat mult mai mult, arată sursa citată.
Controalele impuse de Minister se vor încheia la sfârşitul lunii. Primele concluzii vor fi făcute publice în iunie.

Controalele vizează tot ceea ce a însemnat decontul făcut către casă (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate – CNAS, n.r.), raportarea la spital primită de casă. Controalele vor dura atât cât va fi nevoie. Am introdus în plină fază cele mai mari spitale. Este vorba în primă etapă de 77, urmând să se extindă către toate unităţile care au contract cu casa. Am încurajat să meargă prin sondaj şi la pacienţi pentru a vedea dacă raportările sunt false.
A declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica