duminică, mai 12, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Campania «Treceri de pietoni sigure»

Începand cu data de 5 mai şi până la 1 iunie a.c., Serviciul Rutier Vâlcea desfăşoară în unităţile de învăţământ  preşcolar ( grupa mare) şi ciclul primar   (clasa pregătitoare) din municipiul Rm. Vâlcea Campania ,, Treceri de pietoni sigure,, organizată în cadrul campaniei naţionale Alege viata!
Această campanie are ca obiectiv prevenirea victimizarii preşcolarilor şi elevilor în accidente rutiere la nivelul municipiului Rm. Vâlcea având în vedere faptul că, numai în cursul anului trecut, pietonii au fost implicaţi în peste 30% din totalul accidentelor înregistrate la nivelul judeţului Vâlcea. Dintre aceştia, o categorie vulnerabilă de participanţi la traficul rutier o reprezintă copii, deoarece reacţiile lor sunt imprevizibile pentru conducătorii de autovehicule, majoritatea accidentelor în care sunt implicaţi aceştia datorită  vinovăţiei lor, fiind produse pe fondul traversării neregulamentare sau din  cauză alegerii inadecvate a locurilor de joacă.

În cadrul acestei campanii, preşcolarii şi elevii vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu reguli fundamentale de circulaţie, folosirea trecerii de pietoni, culorile semaforului şi semnificaţiile acestuia, modul de circulaţie cu bicicleta, cu rolele, indicatoarele rutiere, alegerea locului de joaca, etc.
După desfăşurarea acestor activităţi de asimilare a informaţiilor, în săptămâna 19 – 23 mai se vor desfaşura  activităţi practice de educaţie rutieră în cadrul campaniei, respectiv proiectul ,,Autobuzul siguranţei rutiere,,. Zilnic, câte un grup de  aproximativ 40 de elevi din clasa pregătitoare va circula cu un autobuz prin municipiul Rm. Vâlcea cu acest prilej învăţând cum se circulă cu mijloacele de transport în comun, dar având posibilitatea să şi observe greşelile făcute de alţi participanţi la trafic.
Încheierea campaniei va fi marcată în data de 30 mai, prin organizarea unor activităţi destinate Zilei Copilului, activităţi organizate în centrul municipiului,  într-o parcare special amenajată, cu concursuri de tematică rutieră destinate copiilor.

Material  realizat de Serviciul Rutier Vâlcea

Policlinica Buna Vestire Craiova
Articolul precedent
Articolul următor

Politica