luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Duicu, «ţinut în braţe» de Drăghiea

Ce soartă crudă, ce destin! “Suleiman Magnificul”  de Mehedinţi urmează să fie “executat” de unul dintre cei mai buni prieteni , prefectul Nicolae Drăghiea. Căci  baronul Adrian Duicu a fost omul care l-a susţinut   pe prietenul ,,Nicu” pentru a ocupa acestă funcţie. Însă ce-a fost, a fost, acum e altceva. Legea trebuie aplicată. Prefectul ne-a declarat că îl va suspenda pe preşedintele CJ Mehedinţi Adrian Duicu în 48 de ore de la primirea înştiinţării de arestare de la instanţă. Drăghiea ne-a mai spus că până ieri acest document de la magistraţi nu sosise pe adresa Prefecturii.

Prefectul Nicolae Drăghiea ne-a declarat că nu l-a suspendat  pe Adrian Duicu din funcţia de preşedinte al CJ Mehedinţi  pentru că încă nu a primit o comunicare oficială de arestare din partea  instanţei  de judecată însă când la Prefectura Mehedinţi va sosi această patalamă va respecta legea administraţiei publice locale: în 48 de ore  de la primirea documentului prefectul emite ordinul de suspendare din funcţie.

Nu s-a comunicat sentinţa de arestare de către instanţa de judecată aşa că nu putem emite ordin de suspendare din funcţie. Prefectul emite ordin de suspendare din funcţie în 48 de ore de la primirea documentului oficial de la instanţă.
Ne-a declarat ieri prefectul Nicolae Drăghiea

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta ne-a spus că după această etapă nu mai este treaba prefectului sau a Prefecturii în privinţa numirii preşedintelui interimar al CJ Mehedinţi:
Consiliul Judeţean Mehedinţi prin votul consilierilor judeţeni îşi alege un preşedinte interimar dintre cei doi vicepreşedinţi. Aici nu mai este treaba nostră. Domnul Adrian Duicu poate reveni în funcţia de preşedinte al CJ Mehedinţi la eliberarea din arest fără restricţii. Mai exact, cu condiţia ca instanţa de judecată să nu-i impună interdicţie în acest sens. Cu ceva timp în urmă am avut cazul primarului din Şimian, Harcău, care la eliberarea din arest a revenit în funcţia de primar căci n-a avut restricţii. Restricţie de la instanţă a avut însă primarul din Brezniţa de Ocol, Dumitru Drăghici, care deşi a fost eliberat din arest a primit interdicţie să mai revină în funcţie.
Ne-a explicat ieri prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea

Cele mai mari şanse de a deveni preşedinte interimar al CJ Mehedinţi le are vicepreşedintele CJ Mehedinţi Aladin Georgescu, PSD–ist căci celălalt vicepreşedinte, Adriana Bădănoiu, liberală la origini, a fost exclusă din PNL şi trecuse de partea lui Duicu. De altfel preşedintele PNL Mehedinţi Virgil Popescu “Gălăgie” a anunţat cu surle şi trâmbiţe că Bădănoiu îşi va pierde nu numai funcţia de vice al CJ Mehedinţi dar şi pe cea de consilier  judeţean.  

spot_img
spot_img

Politica