vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Precizare Fotbal Club Universitatea Craiova

1. Cu privire la solutia Inaltei Curtii de Casatie si Justitie prin care s-a admis recursul Federatiei Romane de Fotbal legat de decizia de excludere provizorie a Universitatii Craiova, prin decizia Inaltei Curti s-a admis recursul Federatiei Romane de Fotbal si s-a admis exceptia inadmisibilitatii ceruta de Federatie inca de la fond.

Prin aceasta decizie situatia este urmatoarea:

Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca nu este de competenta contenciosului administrativ actiunea initiata de Universitatea Craiova, insa nu a analizat si nu s-a pronuntat asupra fondului cauzei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin urmare, actul de excludere fiind considerat un ACT CIVIL, va fi analizat in cadrul dosarului penal care se afla pe rolul Tribunalului Bucuresti.

Pe de alta parte, aducem urmatoarele explicatii: Sandu Mircea, Dragomir Dumitru, FRF, LPF si ceilalti 10 inculpati nu au savarsit infractiunea prin insasi hotararea de excludere, ci infractiunile au fost savarsite prin neasigurarea dreptului la aparare si punerea in executare a deciziei de excludere inainte de a se epuiza toate caile de atac, dar si prin legitimarea jucatorilor la alte cluburi de fotbal.

Astfel ca faptele lor penale nu au legatura cu hotararea de excludere si cu faptul ca a fost pusa in executare inainte de epuizarea procedurilor legale.

Oricum, HOTARAREA DE EXCLUDERE ESTE UNA NULA DE DREPT, avand in vedere faptul ca ea nu imbraca forma legala stabilita de lege, dar si de statutul Federatiei Romane de Fotbal, in sensul ca NU a fost semnata de membrii Comitetului Exeucutiv, NU a fost motivata in drept si in fapt, NU s-a indicat unde poate fi contestata, NU a fost comunicata clubului de fotbal Universitatea Craiova asa cum prevede legea.

Mai mult, avand in vedere faptul ca instanta a considerat ca nu este un act administrativ, situatia penala a inculpatilor se agraveaza avand in vedere ca numai intr-o procedura disciplinara poti sa iei sanctiuni si nu in cadrul unor statute civile.

Toate aceste aspecte vor fi analizate pe fond de instanta penala investita sa solutioneze acest caz.

2. Cu privire la decizia Curtii de Apel Bucuresti in care s-a admis recursul Universitatii Craiova si s-a constatat NULITATEA ALEGERILOR de la Liga Profesionista de Fotbal (LPF) si nulitatea mandatului lui Gino Iorgulescu se confirma faptul ca:

Sustinerile de-a lungul timpului ale clubului nostru si anume ca alegerile in cadrul LPF si FRF sunt ilegale si ca fotbalul romanesc a fost condus. cu sprijinul judecatorilor corupti, de catre oameni care nu indeplineau condiile legale, S-AU CONFIRMAT.

Nulitatea mandatului lui Gino Iorgulescu atrage nulitatea tuturor actelor semnate de acesta cum ar fi: contracte, plati, regulamente, chiar si actele semnate la Federatie.

De asemenea, mai grav, nulitatea mandatului lui Gino Iorgulescu atrage nulitatea hotararii Federatiei Romane de Fotbal din 5 martie 2014, deoarece aceasta hotarare a fost semnata chiar de Gino Iorgulescu la notar.

Facem precizarea ca: avand in vedere declaratiile unor conducatori de fotbal din Romania, cum ca daca ar fi din nou alegeri de LPF il vor alege tot pe Gino si ca aceste declaratii sunt lipsite de orice suport legal, pentru ca daca vor proceda la fel rezultatul va fi indentic cu cel de astazi.

Prin urmare Liga Profesionista de Fotbal este la un pas de dizolvare, deoarece nu isi mai poate constitui legal consiliul director.
 

SURSA: www.fcuniversitatea.ro
 

Politica