joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Galeria a fost evacuată

Interesul manifestat înaintea meciurilor din finala mică a Diviziei A1, partide care aduceau la fileu formaţia craioveană de la SCM “U” şi Dinamo Bucureşti, nu a avut acoperire în rezultate. Chiar de la prima întâlnire, cea de vineri, SCM “U” a arătat ca o formaţie blazată, fără orizont şi mai ales fără motivaţie.
După primele schimburi  ale partidei amintite s-a putut observa că Dinamo nu a venit în vizită la Craiova. În faţa a peste 1.500 de spectatori, gazdele nu au ţinut pasul cu adversarul.
Oaspeţii au început tare şi s-au aflat în avantaj la primul timp tehnic de odihnă, după care au fost egalaţi la 11 şi 13. De la acest scor au început problemele pentru olteni care au cedat setul. Cu patru puncte avans  la scorul de 20-16, dinamoviştii nu au mai cedat setul.
 Problemele la preluare au declanşat un adevărat haos în jocul echipei pregătite de Dan Pascu care a practicat un joc de nivelul juniorilor, cu mingi previzibile, clasice, care nu au surprins cu nimic adversarul. A fost semnalul de alarmă tras degeaba pentru că nici în următoarele parţiale nu s-a schimbat semnificativ ceva. Fără o linie a doua eficientă nici nu se putea spera la mai mult. Şi ca treaba să fie treabă nici atacul nu a funcţionat, atât pe centru cât şi pe extreme mingile fiind des blocate de adversar.

Înfrângerea cu 3-0 din primul meci a stârnit ceva din orgoliul reprezentanţilor Băniei.  Meciul de sâmbătă a început în forţă şi primul set a trecut în contul oltenilor. Se părea că lucrurile merg pe făgaşul aşteptat de suporteri şi că scorul general va fi de 1-1.
Dinamoviştii nu au fost de acord cu asta şi au trecut la treabă. Exploatând aceeaşi linie a doua visătoare şi beneficiind de lipsa de inspiraţie la blocaj a gazdelor aceştia au egalat scorul la seturi.  Din nou au revenit în joc oltenii, dovedind că valoare există dar nu a fost de ajuns. Cu toate că au condus cu 2-1 la seturi şi în mod normal aveau o stare psihică bună, cu un parcurs ascendent, lucrurile au luat-o razna în setul trei.
Unul în care Dinamo a condus cu 16-10 la cel de-al doilea timp tehnic de odihnă. Craiova nu şi-a mai revenit şi astfel meciul a ajuns în decisiv. Începutul tie-break-uli a fost echilibrat fiind înregistrate scoruri de 4-3 sau 6-6. În continuare însă mai vivace în joc au fost bucureştenii care s-au desprins la 13-10 şi nu au mai cedat. Cu 2-0 la general este clar că Dinamo porneşte cu prima şansă la obţinerea medaliilor de bronz în timp ce oltenii au dat cu piciorul la munca depusă într-un campionat.
Asta până acum pentru că joi urmează meciul trei şi aceştia pot să întoarcă rezultatul, să practice jocul cu care şi-au obişnuit suporterii şi să aducă o victorie care dă speranţe.

Galeria a fost evacuată

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un moment mai puţin înţeles a avut loc sâmbătă seara atunci când susţinătorii formaţiei gazdă au fost daţi afară de jandarmi înaintea ultimului set. Totul a plecat, se pare, de la insistenţele preşedintelui secţiei de volei de la Dinamo, Marian Ştefan zis “Piticul”, personaj pitoresc al voleiului autohton şi un mare “fan” al Craiovei. Deranjat de scandările galeriei gazdă care este adevărat le-a urat de “bine” oaspeţilor, acesta ar fi comentat la adresa dispozitivului de jandarmi care a fost nevoit să dea afară suporterii.

Cu un grad de luat în seamă, personajul amintit fiind colonel pentru că nu-i aşa Dinamo rămâne un club departamental, “Piticul” a reuşit să-şi ducă la final planul. Galeria nu a fost apărată, doar prefectul de Dolj Marius Deca încercând să facă ceva dar prea târziu, şi a fost evacuată cu toate că provocările au început de la manifestările bezmetice ale lui Milos Gavrilovic, liberoul dinamovist depăşind cu mult limitele bunului simţ, ce să mai vorbim despre fair-play. În urmă cu câţiva ani, nu mulţi, Nicu Stoian, preşedinte atunci la SCM Craiova, nu s-a lăsat călcat în picioare de un astfel de personaj precum “Piticul” şi a reacţionat apărându-şi clubul.

––-

Meciul I
SCM “U” – Dinamo Bucureşti 0-3 (19-25, 21-25, 23-25)
Meciul II
SCM “U” – Dinamo Bucureşti 2-3 (25-18, 18-25, 25-20, 16-25, 11-15)

Politica