joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Huă! Jos Ponta!»

“Surprize, surprize!” la Complexul Comercial Marlorex din Craiova. Ieri, în jurul prânzului, 14 angajaţi ai Direcţiei Teritoriale ANAF Antifraudă de la Târgu Jiu au revenit în control în “angroul” de la marginea Băniei, fapt care i-a iritat la culme pe comercianţi şi pe angajaţi. De teama unor manifestări violente, inspectorii au solicitat sprijinul Jandarmeriei şi al Poliţiei şi s-au pus pe controlat. Aproximativ 100 de persoane i-au huiduit copios pe oamenii în portocaliu care însă au rămas indiferenţi şi şi-au văzut de “treabă”.
În momentul în care i-au văzut pe angajaţii ANAF Antifraudă intrând pe poarta complexului comercial, angajaţii dar şi patronii s-au revoltat.

Să vă fie ruşine! Vă bateţi joc de noi! Aţi stat trei luni, acum v-aţi întors din nou. Ce, v-a trimis iar Ponta la noi?
I-au apostrofat oamenii pe inspectori

Cei 14 angajaţi de la ANAF au descins la Frigorifer, unde au efectuat control la o singură societate comercială.
În timpul în care inspectorii se aflau în depozite, hala s-a umplut de muncitori care i-au huiduit copios pe cei aflaţi în control.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Huă! N-aveţi bani de Paşte? Veniţi să ne alungaţi clienţii? Jos Ponta! Jos Ponta! Jos Ponta!
S-a strigat din mulţime

O femeie care lucrează la compartimentul TESA a spus că în perioada în care inspectorii ANAF s-au aflat la Craiova în control (trei luni – n.r.), nu a primit salariu din partea angajatorilor.

Ei s-au întrebat cu ce ne plătim noi utilităţile, cu ce trăim noi? Ne-au tăiat gazele, nu am avut ce să ducem acasă, copiilor, pe masă.
S-a plâns femeia

Un avocat al societăţii comerciale care administrează complexul a arătat o hârtie venită din partea Parchetului de pe Lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca răspuns din partea Administraţiei Prezidenţiale: plângerea a fost înaintată către DNA, pentru verificări şi dispunerea de măsuri.
ANAF Antifraudă a efectuat primele controale la Complexul Comercial Marlorex în luna decembrie, mai exact de pe data de 6. După mai bine de două luni în care au venit la Craiova non-stop, un angajat a răbufnit, într-o postare video pe internet:

Nu mai rezistăm. Am fost cantonaţi la Craiova, nu mai putem. Plecam dimineaţa la 4 şi ajungeam noaptea la 8, la 9.
A spus inspectorul

De altfel, un angajat al ANAF a fost internat la Craiova, după ce a căzut, la propriu,din picioare.
În Complexul Marlorex a avut loc şi o revoltă, la primul control. Oamenii au aruncat sute de tone de legume şi fructe iar unul dintre ei a incendiat un cap de TIR, pentru fapta sa alegându-se cu dosar penal şi amendă.

Politica