vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

DNA cu tunurile pe «baronii locali». Ponta zice că e de la Băsescu

Nu neapărat pentru că au fost vizaţi de DNA şi suspectaţi (beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la o eventuală condamnare) de corupţie, ci pentru că atunci când vine vorba de “oamenii lui Ponta”, justiţia este acuzată că face jocurile Preşedintelui Traian Băsescu(lucru nedemonstrat până acum).
De câte ori un nume sonor din politică, din anturajul PSD, este vizat pentru eventuale fapte de corupţie, imediat premierul Victor Ponta iese cu declaraţii care ar trebui să îngrijoreze nu numai România, ci toate ţările democrate.
Ultima declaraţie de acest gen a fost făcută ieri. Premierul Victor Ponta le-a spus, marţi, preşedinţilor de Consilii Judeţene, reuniţi la Palatul Parlamentului, sub egida UNCJR, că o întreagă propagandă şi un întreg aparat care îi detestă lucrează împotriva lor, lucru la care trebuiau să se aştepte, arătând că el personal şi Guvernul îi vor sprijini, scrie realitatea.net.

Ştiu că e o perioadă în care o întreagă propagandă lucrează împotriva dumneavoastră. Şi eu vă zic doar să ştiţi că trebuia să vă aşteptaţi la aşa ceva pentru că dumneavoastră sunteţi votaţi, pentru că dumneavoastră aveţi încrederea cetăţenilor, pentru că nu puteţi fi bătuţi la vot altfel şi atunci evident că un aparat care vă invidiază şi un aparat care vă detestă va lucra împotriva dumneavoastră. Însă vreau să ştiţi că pe Guvern vă puteţi baza, pe mine personal, că eu mă voi mândri întotdeauna cu toţi aleşii locali ai partidului meu şi ai tuturor partidelor, toţi cei care sunt aleşi de către cetăţeni. Din punctul de vedere al Guvernului veţi avea tot sprijinul pentru toate proiectele dumneavoastră şi pentru reprezentarea cetăţenilor.Nici în 1989 nu a putut să ne împuşte pe toţi. Eu atunci aveam 17 ani, am ieşit pe stradă, ca mulţi dintre dumneavoastră, deci cred că nici în 2014 nu o să se poată întâmpla acest lucru. Cred că proiectele importante pentru cetăţenii ţării le veţi desfăşura în continuare, că vă veţi face datoria faţă de ei, iar cei mai mulţi dintre dumneavoastră probabil veţi fi realeşi în 2016, pentru că v-aţi făcut datoria faţă de oameni.
A spus Ponta, potrivit sursei citate

Pe de altă parte, Gândul a publicat ieri o informaţie explozivă:

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procurorii susţin că Duicu făcea trafic de influenţă din cabinetul de la Palatul Victoria al lui Victor Ponta, în prezenţa ministrului de Interne Radu Stroe.

Informaţia nu este pe surse ci apare în motivarea deciziei luate de Curtea de Apel Bucureşti prin care Adrian Duicu, Ştefan Ponea, şeful IPJ Mehedinţi, şi Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, au fost arestaţi preventiv.

La data de 13 iunie 2013, numitul Duicu Ioan-Adrian s-a deplasat la Bucureşti, fără a fi însoţit însă de numitul Ponea Constantin Ştefan. Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Ştefan, transmiţându-i că la premier se află ministrul Afacerilor Interne. Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian i-a transmis lui Ponea Constantin Ştefan un SMS, transmiţându-i că prim-ministrul l-a chemat pe Tobă Petre la Guvern. La solicitarea prim-ministrului, numitul Tobă Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a întâlnit cu numitul Duicu Ioan-Adrian, care i-a solicitat menţinerea temporară a numitului Ponea Constantin Ştefan în funcţia deţinută şi promovarea sa ulterioară în funcţia de director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică, solicitare cu care Tobă Petre s-a arătat de acord. În împrejurările sus-descrise, numitul Duicu Ioan-Adrian, folosindu-se de autoritatea conferită de poziţia sa din cadrul Partidului Social Democrat, a obţinut folosul pe care îl promisese numitul Ponea Constantin Ştefan”, susţin procurorii DNA. Apoi, Adrian Duicu l-a sunat pe Ştefan Ponea comunicându-i rezultatul întâlnirii avute cu Petre Tobă: “ţie ţi-a rezervat director adjunct la Ordine Publică şi-l ţine până te hotărăşti tu să pleci şi i-am spus: nu pleacă de aicea… ştia subiectul de ea, că vrea să vină la Parchetul General, că la DNA a avut o problemă şi n-a pus-o acolo… deci absolut ok, o să urmeze treaba aia cât de curând; cealaltă zic; ceea ce te interesează cel mai mult.

Procurorii susţin că Duicu i-a transmis lui Ponea că va obţine şi numirea soţiei poliţistului în cadrul unei structuri din Bucureşti, iar cu privire la aceeaşi întâlnire, Duicu i-a transmis lui Doru Dumitrescu: “l-a chemat acolo şefu’ ăl mare, l-a chemat la Guvern, şi a venit acolo. Ok”.

Alte pasaje din motivarea instanţei:
În anticamera şefului cancelarului Primului Ministru sau chiar în cabinetul premierului (apare ca fiind neclar până în prezent) inculpatul Duicu s-a întâlnit cu numitul Petre Toba unde a discutat despre numirea în funcţie de conducere a coinculpatului Ponea, după cum i-a comunicat acestuia din urmă. (…) Inculpatul Duicu arată, în data de 13.06.2013, într-o discuţie cu inculpatul Ponea că “un sfert de oră în biroul oval s-a vorbit despre familia dvs.

În acest moment procesual apare ca fiind neclar dacă inculpatul se referă la biroul premierului sau la cel al şefului cancelariei, dar în mod cert discuţia a avut loc şi cu numitul Petre Tobă, după cum arată inculpatul Duicu. Inculpatul Duicu pretinde că prin sintagma “l-a chemat acolo şefu al mare” pentru a desemna persoana care l-a chemat pe Petre Toba la Guvern să discute despre inculpatul Ponea ar fi şeful Cancelariei Primului Ministru. Curtea are rezerve că o astfel de persoană ar avea competenţe să-l cheme pe şeful Poliţiei române la Guvern şi, de asemenea, că şeful cancelariei ar fi cel care foloseşte “biroul oval”, dar aceste elemente vor fi clarificate pe parcursul anchetei”, se mai arată în documentul din instanţă.
Pe 4 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, urmărit penal de procurorii DNA pentru şapte infracţiuni, printre care trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi instigare la dare de mită. De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti a emis mandate de arestare preventivă pe numele şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, precum şi în cazul lui Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, ambii fiind cercetaţi în acelaşi dosar cu Adrian Duicu.
În acest dosar, pe lângă Duicu şi Ponea şi Popescu, sunt cercetaţi penal Adrian Bidilici, director la trustul de presă Tele 2  al lui Duicu, Mijache Andreea Loredana, Doina Borugă, directrul spitalului Severin, Daniela Popescu, director al direcţiei economice a CJ Dolj, Valentina Drăghia, Rolea Elisabeta Zenovia, director al CJAS Mehedinţi. Grigoriţa Ferariu, funcţionar public la CJAS Mehedinţi, Silvia Şocâte, Mednyasky Ştefan Ladislau, secretarul Consiliului judeţean Mehedinţi.

Radu Mazăre, dus în cătuşe la DNA

Radu Mazăre, primarul Constanţei, un alt apropiat al lui Ponta, a fost săltat ieri de procurori. Mazăre a fost dus în cătuşe la DNA, fiind suspectat de fapte de corupţie.
Procurorii au făcut ieri percheziţii în 12 locaţii din Constanţa, Bucureşti şi judeţul Dâmboviţa “din care una este sediul unei instituţii publice”.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală, ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2011 – 2013, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie de către funcţionari publici, cu funcţii de conducere în plan local.
DNA

Reprezentanţii Primăriei Constanţa au transmis, marţi dimineaţă, un comunicat de presă în care precizează că percheziţiile făcute de procurorii DNA la sediul instituţiei vizează construcţia cartierului de locuinţe sociale din oraş, anchetatorii solicitând documente legate de acest proiect, scrie MEDIAFAX.

Documentele solicitate de procurori sunt pregătite şi vor fi predate în scurt timp celor de la DNA.
Potrivit comunicatului transmis de Primăria Constanţa

Mazăre: «Nu mi-e frică de puşcărie, doar de Dumnezeu»

PONTA: «Mazăre rezistă, ca toţi ceilalţi»

Întrebat de jurnalişti despre percheziţiile DNA în cazul primarului Constanţei Radu Mazăre,Victor Ponta a afirmat, potrivit HotNews, că:  

Vor fi peste tot (percheziţii – n.r.), şi în 2012 după referendum s-a pornit acel val. (..) Şi atunci au votat cu noi, şi acum o vor face. Mazăre rezistă, ca toţi ceilalţi.
A spus premierul

Pe de altă parte, scrie MEDIAFAX, Liderul PSD, premierul Victor Ponta a comentat scurt informaţia privind percheziţiile începute de procurorii DNA în cazul primarului Radu Mazăre, spunând că “7,4 milioane nu cred că reuşesc până în noiembrie”, referitor la numărul persoanelor care au votat pentru demiterea preşedintelui Băsescu.

Politica