marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Invitaţie la sport cu Bureau în frunte

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj a lansat ieri proiectul “Vă invităm la sport!”. Gazda evenimentului a fost Şcoala Gimnazială “Sfântul Gheorghe”, din Craiova, peste 200 de copii, elevi ai şcolii dar şi preşcolari de la Grădiniţa Căsuţa cu Poveşti participând la evenimentul organizat de DJTS. Cei mici au avut ocazia de a se implica activ în practicarea diverselor sporturi, ei primind informaţii şi despre cluburile sportive din Bănie, de aici plecând ideea de bază a proiectului.
Aşa cum aminteam, “Vă invităm la sport!” se doreşte a fi o sursă de informare pentru părinţi şi copiii doritori de mişcare pentru că, în Craiova, cluburile, structurile sportive care ar trebui să facă acest lucru nu îl fac. Iniţiativa Direcţiei este lăudabilă şi poate mai mişcă ceva într-un sistem intrat în letargie, doar o singură structură sportivă adaptându-se la dinamica vremurilor.

Scopul nostru este acela de a atrage cât mai mulţi tineri către sport. Din acest motiv, pe lângă mediatizarea cluburilor unde se pot practica diverse ramuri de sport, astăzi, am invitat şi câţiva sportivi de performanţă. Toate acestea au fost puse la punct tocmai pentru a le oferi copiilor posibilitatea de a cunoaşte tineri care s-au dedicat sportului de performanţă.
Alina Ionescu, director executiv Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj

Două dintre instituţiile cu profil sportiv care au în componenţă secţii de seniori, vorbind aici de Clubul Sportiv Municipal şi Sport Club Municipal, şi-au trimis reprezentanţii la eveniment.
CSM Craiova a fost reprezentat de directorul Sorin Manda şi de multiplii campioni naţionali şi internaţionali Ileana şi Cosmin Sorescu, practicanţi ai atletismului.  SCM Craiova a replicat prin echipa de baschet al cărei manager este şi director adjunct la Direcţie, fiind vorba despre Marius Toma. În curtea Şcolii “Sfântul Gheorghe” au poposit Travis Bureau, Levar Seals, Petar Babic şi Josip Naletilic. Pentru copii lucrul acesta a fost extraordinar putând să stea aproape de cei pe care mai des îi văd în teren dar şi să afle mai multe despre sporturile preferate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai trebuie spus că la eveniment au fost prezenţi şi Andra Bojneagu, Andreea Ene, Evelyna Balaci, Valentin Balosu, David Bocai şi Marius Constantin, elevi-sportivi la LPS “Petrache Trişcu”.
Nu în ultimul rând trebuie menţionat că la eveniment a participat şi practicanta boxului Dora Mustăţea. De asemenea sala Polivalentă a contribuit la eveniment cu mascota leu, un alt punct de atracţie pentru micii elevi. Următoarea escală a proiectului “Vă invităm la sport!” se va desfăşura joi la Şcoala Gimnazială “Nicolae Bălcescu”.

Alegerea unităţilor şcolare pentru primele evenimente din cadrul proiectului este întâmplătoare. Aşteptăm ca cei interesaţi să ajungem cât mai repede în şcoala lor să ne contacteze.
A mai spus Alina Ionescu

Politica