marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Universitatea Craiova din Montreal: “«Părintele» Craiovei Maxima, Corneliu Andrei Stroe, s-a mutat la ceruri să organizeze Clubul Marilor Dispăruţi din fotbalul craiovean”

Corneliu Andrei Store, părintele Craiovei Maxima, va fi înmormântat, astăzi, la prânz, la Cimitirul Ungureni. Mai multe voci şi-au exprimat în ultimele zile regretul faţă de trecerea la cele veşnice a lui Corneliu Andrei Stroe.

Echipa Universitatea Craiova din Montreal este una dintre ele:
Toţi jucătorii şi conducerea tehnică a echipei Universitatea Craiova din Montreal deplâng trecerea în nefiinţă a creatorului Craiovei Maxima, distinsul profesor universitar Corneliu Andrei Stroe, preşedinte şi vicepreşedinte al Clubului Sportiv Universitatea Craiova din epoca de glorie a Campioanei unei mari iubiri.
Aşa cum povestea cu mare plăcere, Nea Cornel a avut ochiul şi inteligenţa de a-i aduce în Bănie pe Silviu Lung de la Carei, pe Nae Tilihoi de la Brăila, pe Aurică Ţicleanu de la Sadu, pe Crişan de la Baia Mare şi pe mulţi alţi componenţi ai Generaţiei de Aur a fotbalului craiovean. I-a convins, i-a încurajat, i-a sprijinit şi n-a greşit. Ca o cloşcă ce-şi apără puii, Corneliu Andrei Stroe a ştiut tot timpul să-şi protejeze „bijuteriile“ echipei dorite de marile rivale şi cum să gestioneze cu măiestrie destinele Craiovei Maxima. Lungul drum al Campionei unei mari iubiri până în sferturile Cupei Campionilor în campionatul 1980/1981 şi până în semifinalele Cupei UEFA în sezonul1982/1983, cele 3 titluri de campioană şi cele 7 Cupe ale României câştigate i se datorează într-o măsură covârşitoare. Un om de o mare nobleţe sufletească, un profesor exigent şi un preşedinte de club inteligent, care a ştiut tot timpul să conducă destinele celei mai iubite echipe din România.
„Părintele“ Craiovei Maxima, Corneliu Andrei Stroe, s-a mutat la ceruri să organizeze Clubul Marilor Dispăruţi din fotbalul craiovean.
„Nu trăi ca să-ţi fie simţită prezenţa, ci ca să-ţi fie simţită absenţa.“ (Bob Marley)

Dumnezeu să-l odihnească!

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica