vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Strada Aleea III Teilor, cu şi fără asfalt

Craiova, Capitală Culturală Europeană? ,, Municipalitatea mălai visează’’ atunci când vine vorba de acest aspect. Străzile ca în Evul Mediul continuă să existe în Bănie, însă Primăria se face, din nou, că nu observă. Nimeni nu se aşteaptă ca drumurile să fie reabilitate peste noapte, însă nimeni dintre cei care odată susţineau actualul edil-şef al Băniei, nu se aşteptau să ,,primească’’ atâtea minciuni, după cum afirmă un craiovean.

Strada Aleea III Teilor figurează ca fiind asfaltată

Pe lista priorităţilor administraţiei locale a oraşului se află reabilitarea mai multor străzi, însă nu toate cele care necesită reparaţii urgente. Un exemplu elocvent în acest caz este strada Aleea III Teilor, din cartierul Bariera Vâlcii. Din spusele localnicilor, aceasta figurează ca fiind asfaltată.
De departe, situaţia bizară constă în faptul că jumătate din stradă este cât de cât asfaltată, în timp ce cealaltă parte este plină de gropi şi nisip, un aspect demn de deşertul Sahara. Locuitorii din acea zonă au şi uitat câte promisiuni au auzit de-a lungul timpului, referitoare la reabilitarea drumului. Toate au fost în zadar, întrucât nimeni nu a luat nicio măsură până în acest moment, pentru rezolvarea problemei.
Mai mult decât atât, oamenii susţin că au înaintat numeroase demersuri la Primăria Craiova, pentru ca situaţia să fie luată la cunoştinţă de către municipalitate. O femeie care locuieşte pe strada Aleea III Teilor povesteşte că  răspunsul oferit de către funcţionarii publici a fost unul cât se poate de sec şi ironic: “acea porţiune a străzii este în pantă şi din această cauză nu poate fi asfaltată’’.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De foarte mult timp ne luptăm cu Primăria pentru asfaltarea acestei străzi. După cum puteţi observa, la noi este ca la nebuni: jumătate din stradă este cât de cât asfaltată, mai mult cârpită, în timp ce cealaltă parte este plină de gropi şi nisip. Nu există nici măcar piatră cubică. Am încercat de nenumărate ori să facem demersuri către Primărie, însă răspunsurile pe care le-am primit, ne-au lăsat un gust amar. Aproape că am fost batjocoriţi, când ni s-a spus că partea neasfaltată a străzii va rămâne aşa, pentru că aceasta este în pantă. Am rămas de-a dreptul uimiţi, nu ne aşteptam ca un funcţionar public care este plătit de stat pentru a-şi face meseria, să reacţioneze aşa. De ce mai sunt puşi acolo dacă nu sunt în stare să comunice aşa cum trebuie cu oamenii? Mi-e lehamite când mă gândesc câte aranjamente se fac. Ce mi se pare cel mai ciudat este că strada noastră figurează ca fiind asfaltată.
A povestit o localnică

Unii se mulţumesc cu ce au

Şi cum este la modă ca fiecare să-şi urmeze propriul interes, ,,norocoşii’’ care locuiesc în partea asfaltată a străzii spun că ei sunt mulţumiţi că măcar în faţa proprietăţii lor există o bucăţică de asfalt.

Eu locuiesc de un an în această zonă şi nu ştiu prea multe despre demersurile iniţiate de vecinii mei către Primărie. Mă mulţumesc să ştiu că cel puţin în faţa porţii mele există asfalt. Evident că m-aş bucura ca tot drumul să fie reparat, dar decât deloc, este bine şi aşa.
A explicat o femeie

Situaţia străzilor şi aleilor a fost actualizată în timpul actualei conduceri

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Ionuţ Pîrvulescu, ne-a îndrumat să căutăm  lista cu străzile care urmează să fie asfaltate, pe site-ul Primăriei Municipiului Craiova. Pîrvulescu a mai spus că strada Aleea III Teilor figurează ca fiind asfaltată încă din timpul mandatului lui Antonie Solomon. Ce uită însă municipalitatea este că situaţia străzilor şi aleilor în funcţie de îmbrăcămintea rutieră a fost actualizată la data de 23.01.2013, în timpul mandatului actualei conduceri. Asta am găsit pe site-ul Primăriei. Astfel,  la poziţia 33, găsim Aleea III Teilor, cu specificaţia că îmbrăcămintea străzii este asfalt. De asemenea, situaţia trotuarelor este prezentată în mod real: inexistente.

Ionuţ Pîrvulescu a mai adăugat că “niciun angajat al Primăriei Craiova nu ar fi spus cetăţenilor că strada nu poate fi asfaltată, din cauză că se află în pantă’’.
Strada Aleea III Teilor nu este prevăzută în investiţiile pe anul acesta.
Între timp Primăria primeneşte centrul. Clădirile au fost vopsite şi s-au pus flori la geamuri. E de lăudat şi această iniţiativă, însă, ar fi bine ca la Craiova să nu se aplice proverbul “la cap păpuşă…în rest mătuşă”.  Şi ce nu se vede e important!

Politica