sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Militarii răniţi sunt în stare stabilă. Trei au fost duşi la un spital din Germania, doi au rămas în Kandahar

Trei dintre militarii români răniţi în atentatul sinucigaş din Afganistan au fost transportaţi în Germania. Ceilalţi doi au rămas într-un spital din Kandahar. Anunţul a fost făcut de ministrul Apărării Mircea Duşa.
“Ne bucurăm că cei cinci militari răniţi sunt mai bine, sunt conştienţi. Azi noapte, trei dintre ei au fost transportaţi cu un avion militar într-un spital, în Germania. Ceilalţi doi se află într-un spital în Kandahar şi urmează să fie externaţi”, a declarat Duşa.
De altfel, Ministerul Apărării a dat un comunicat de presă în acest sens.

Evoluţia stării de sănătate a celor cinci militari răniţi în urma incidentului din Afganistan La recomandarea medicilor din teatrul de operaţii, sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu şi caporalii clasa a III-a Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru, răniţi recent în Afganistan, aflaţi în stare stabilă, au fost transferaţi miercuri, 2 aprilie, la Centrul medical regional american din Landstuhl (Germania), pentru efectuarea unor proceduri medicale suplimentare. Plutonierul-major Florin Ionel Murărescu şi caporalul clasa a III-a Marius Cristian Cănuci au fost externaţi din spital şi vor rămâne în baza militară din Kandahar pentru verificări medicale periodice şi fizioterapie.
MApN

Ministrul Duşa a mai declarat că astăzi va participa împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, la funeraliile militarului decedat în Afganistan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Militarul decedat a fost adus în ţară ieri (n.r. marţi), cu o aeronavă militară. Urmează ca mâine (n.r. joi), împreună cu domnul Zgonea, care este craiovean, cu vicepremierul, să fim la Craiova, alături de familia îndurerată.
A afirmat Mircea Duşa

Trupul neînsufleţit al militarului ucis în Afganistan, sublocotenent (post-mortem) Claudiu Constantin Vulpoiu a fost adus marţi acasă, la Craiova.  Avea 41 de ani şi era tatăl unu copil minor. Claudiu Constantin Vulpoiu făcea parte dintre Scorpionii Negri ai Craiovei. Era angajat al Ministerului Apărării din 2001 şi mai participase la alte şase misiuni în Irak şi Afganistan.
El va fi înhumat astăzi la Cimitirul Sineasca.
Ediţie Specială reiterează apelul către municipalitatea craioveană să confere titlul de cetăţean de onoare militarilor craioveni care au fost victime în atentatul din Afganistan.

Politica