luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Scorpion negru», ucis în misiune

Un militar craiovean care face parte din “Scorpionii Negri” a fost ucis ieri dimineaţă, în Afganistan, într-o misiune de patrulare pe A1(Kabul-Kandahar). Claudiu Constantin Vulpoiu avea 41 de ani şi era încadrat cu gradul de plutonier-major. Alţi cinci militari au fost răniţi, ei fiind transportaţi cu un elicopter la spitalul din Kandahar.
Ca o ironie a sorţii, a scăpat o dată, fiind doar rănit. În 2010, la Poligonul de la Cincu, Claudiu Constantin Vulpoiu se număra printre militarii răniţi în urma unui accident. Ieri însă craioveanul  a fost ucis în timpul unei misiuni de patrulare, pe Autostrada A1(Kabul-Kandahar). Alături de el, alţi cinci militari au fost răniţi.

Militarii români executau o misiune de patrulare în comun cu forţele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operaţională înaintată Mescall. În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Kandahar.
Se arată în comunicatul MApN

Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu avea 41 de ani, era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din 2001, căsătorit şi avea un copil. A mai participat la şase misiuni externe, în Afganistan şi Irak.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Militarii români, din Batalionul Manevră dislocat în provincia Zabul, executau o misiune de patrulare, cu trei maşini de luptă MRAP (rezistente la mine şi protejate împotriva ambuscadelor – Mine-Resistant Ambush Protected), pe autostrada A1, la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operaţională înaintată Mescall. În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Kandahar.
Se arată în comunicatul MApN

Ministrul Apărării Naţionale transmite sincere condoleanţe familiei militarului decedat şi urmăreşte cu atenţie starea răniţilor.
Ceilalţi cinci militari craioveni sunt: sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murărescu şi caporalii clasa a III-a Marius Cristian Cănuci, Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru.
La sfârşitul lunii februarie, un “scorpion negru” devenea eroul zilei, după ce reuşea să identifice un dispozitiv exploziv la aeroportul din Kandahar.  Caporalul Ionuţ Adrian Văduva a fost  decorat de Ministerul Apărării Naţionale.

Politica