vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Carderi» condamnaţi definitiv: trei cu executare, patru cu suspendare

Membrii unei grupări de carderi, arestaţi în mai 2013, au fost condamnaţi definitiv la pedepse cuprinse între 4 ani cu executare şi 2 ani cu suspendare. Sentinţa a rămas definitivă joi, 27 martie, la Curtea de Apel Craiova, instanţă care le-a redus pedepsele faţă de cât primiseră la Tribunalul Dolj. Cei şapte bărbaţi, din Craiova şi Bucureşti, au fost judecaţi pentru că, în perioada februarie – mai 2013, au confecţionat dispozitive de tip skimming pe care intenţionau să le transporte în Franţa, în vederea exploatării. De altfel, doi dintre ei au fost prinşi în autocarul cu care voiau să plece către Franţa, având bagajele burduşite cu aparatură de copiere a datelor de la bancomate.

Reamintim că, în luna iulie 2013, pe rolul Tribunalului Dolj se înregistra dosarul în care Marin Boatcă, Florentin Adam, Leonard Ogrezeanu, Alexandru Sorin Sîrbu, Alexandru Titirică, Ion Ţucă şi Ştefan Coman erau trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, falsificare de instrumente de plată electronică, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces fără drept la un sistem informatic, prin încălcarea măsurilor de securitate şi vânzarea, importul sau distribuirea de dispozitive, programe informatice, parole ori coduri de acces, în scopul săvârşirii de infracţiuni. Gruparea a fost destructurată în urma unei acţiuni demarate în dimineaţa zilei de 1 mai 2013. Astfel, după cum comunicau la momentul respectiv reprezentanţii Poliţiei Române (IGPR), în baza unor informaţii furnizate de SIPI Dolj, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, cu sprijinul poliţiştilor de la BCCO Bucureşti, DGPMB – Serviciul Acţiuni Speciale, SIPI Bucureşti, IPJ Dolj – Serviciul Acţiuni Speciale, împreună cu un procuror din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au organizat o acţiune pentru destructurarea unei grupări specializate în săvârşirea infracţiunilor de skimming. Pe 1 mai, dimineaţa, în jurul orei 4, poliţiştii i-au prins în flagrant, în Autogara Rahova din Bucureşti, pe Marin Boatcă, de 34 de ani, din Bucureşti, şi pe Florentin Adam, de 34 de ani, tot din Bucureşti.

Cei doi voiau să plece în Franţa cu autocarul, iar în bagajele lor s-a descoperit aparatură de skimming. Imediat după flagrant, poliţiştii BCCO Craiova, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul BCCO Bucureşti, DGPMB – SAS, SIPI Dolj şi IPJ Dolj – SAS şi au efectuat simultan un număr de 7 percheziţii, 4 în Bucureşti şi 3 în Craiova, la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat, fiind găsite şi ridicate 8 “guri de bancomat”, 4 baghete modificate, circuite electronice, componente artizanale, minicamere video disimulate şi încărcătoare adaptate artizanal, un laptop, 3 hard-disk-uri, 267 de CD/DVD, 8 telefoane mobile, 19 SIM-uri, 5 carduri cu bandă magnetică şi 4 carduri de memorie.
Toată aparatura a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, Marin Boatcă, Florentin Adam, Leonard Ogrezeanu, de 31 de ani, din Bucureşti, Alexandru Sorin Sîrbu, de 32 de ani, din Craiova şi Alexandru Titirică, de 32 de ani,tot din Craiova fiind duşi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru audieri. Au fost reţinuţi, apoi arestaţi preventiv, iar pe 23 mai li s-au alăturat, după gratii, şi Ion Ţucă şi Ştefan Coman. Toţi şapte au fost găsiţi vinovaţi de judecătorii Tribunalului Dolj care, pe 13 septembrie 2013 au pronunţat sentinţa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cea mai mare pedeapsă a primit-o Alexandru Sorin Sîrbu, care este recidivist, acesta fiind condamnat la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, Ion Ţucă a primit 3 ani de închisoare tot cu executare, Leonard Ogrezeanu 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, Alexandru Ionuţ Titirică 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 4 ani şi 8 luni, aceeaşi pedeapsă fiind primită de Marin Boatcă şi Florentin Adam, în timp ce Ştefan Coman a primit 3 ani de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 5 ani.
Toţi inculpaţii au declarat apel, care s-a finalizat joi, 27 martie 2014, la Curtea de Apel Craiova. Instanţa le-a admis apelurile şi le-a scăzut pedepsele inculpaţilor astfel: Sîrbu Alexandru Sorin a fost condamnat la o pedeapsă totală de 4 ani închisoare întrucât este recidivist.  Ţucă Ion  a primit 1 an şi 10 luni închisoare,  Ogrezeanu Leonard 2 ani şi 6 luni închisoare, pentru toţi trei cu executare, fiindu-le scăzută perioada arestării preventive de la 13.09.2013 la zi. Titirică Alexandru Ionuţ , Boatcă Marin, Adam Florentin şi Coman Ştefan au primit câte 2 ani închisoare, cu suspendare pe durata unui termen de încercare 5 ani.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. Suma de 2.800 lei, ce reprezintă onorarii avocaţi din oficiu pentru inculpaţii Sîrbu Alexandru Sorin, Ţucă Ion, Ogrezeanu Leonard, Titirică Alexandru Ionuţ, Boatcă Marin şi Adam Florentin, conform delegaţiilor nr.11592/2013, 11593/2013, 11594/2013, 12161/2013, 12162/2013, 12163/2013 şi 1263/2014, se va vira din fondurile Ministerului de Justiţie în contul Baroului de Avocaţi Dolj. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică de azi, 27 martie 2014.
Se arată în în încheierea de şedinţă a Curţii de Apel Craiova

Politica