miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Vineri seara vă înştiinţăm că luni vă demolăm. Apăraţi-vă, dacă mai aveţi cum

Proprietarii au cumpărat-o în 1997. Fostul proprietar construise clădirea pe un teren luat în concesiune de la Primăria Craiova. Suprafaţa terenului nu era însă lămurită la vremea respectivă. Clădirea avea 44 mp, terenul din acte, 27 mp.
Noii proprietari au făcut demersurile necesare pentru ca în contractul de concesiune să fie trecută suprafaţa reală. Au obţinut o hotărâre de CL în acest sens în 2010, iar în 2011 au şi încheiat actul adiţional cu Primăria Craiova.
Situaţia juridică a fost deci lămurită. Proprietarii au şi închiriat spaţiul unor societăţi care desfăşoară activităţi economice.

Toate bune şi frumoase până miercuri, 26 martie, când în poartă le-a fost lăsată o notificare prin care li s-a adus la cunoştinţă că pe 25 martie a fost reziliat contractul de concesiune a terenului. Şi atât. Pe 28 martie proprietarii au depus o întâmpinare la notificare prin care comunică primăriei că decizia luată este nelegală aşa cum reiese din facsimilul alăturat.
După ce au depus şi înregistrat documentul la Primărie, în după-amiaza aceleiaşi zile, în jurul orei 17, adică după ce programul de lucru se încheiase în instituţiile publice, proprietarii au primit somaţie ca până luni, adică astăzi,  la ora 7 să demoleze construcţia. Altfel o va demola municipalitatea. Nici măcar o zi nu le-a fost lăsată la dispoziţie pentru a se apăra în instanţă şi nici decizia de reziliere nu au văzut-o.

Proprietarii au demarat deja demersuri pentru a-şi face dreptate. Au contactat o casă de avocatură şi mai multe ONG-uri care se ocupă cu apărarea drepturilor omului.
Astăzi vor face şi plângere penală împotriva celor care au contribuit la acest abuz, aşa cum îl consideră proprietarii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noi avem toată documentaţia pusă la punct, suntem în legalitate şi nu înţelegem de ce ni s-a reziliat contractul. Mai mult ni se spune ca de azi pe mâine să demolăm construcţia. Nici nu ni s-a dat dreptul să ne apărăm. Este un abuz, o ilegalitate, o încălcare flagrantă a drepturilor omului. Este un semnal de alarmă pentru toţi cetăţenii Craiovei. Adică pleci în concediu şi când te întorci îţi găseşti casa, magazinul demolat că s-au trezit nişte funcţionari publici că nu ştiu ce li se pare lor că nu e bine şi intră cu buldozerele, fără să îţi dea posbilitatea să lămureşti lucrurile. Doamna primar este gospodarul oraşului şi trebuie să facă curat. Dar o gospodină când face curat nu îşi aruncă pe geam copiii, iar mobila pe care o are o rearanjează nu aruncă banii investiţi la gunoi.
Au spus proprietarii

În această dimineaţă oamenii se aşteaptă ca buldozerele primăriei să intre peste construcţia lor. Sunt convinşi că îşi vor găsi dreptatea în instanţă, dar clădirea va fi deja demolată.
Să nu mai vorbim că alte firme, care activau acolo, sunt gonite şi alţi oameni sunt lăsaţi fără job-uri.

Politica