sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Motru, scos din matcă de Olt

Nou-promovata Minerul Motru n-a reuşit să reediteze cu FC Olt rezultatul partidei din intermediara de miercurea trecută şi a rămas fără victorie în 2014. După 1-1 la Arad, echipa antrenată de Gabi Zahiu a fost învinsă sâmbătă cu 3-1, pe propriul teren. Rezultatul a fost decis de faza din minutul 29, când juniorul Ionuţ Schinteie l-a faultat pe Victor Dobrescu, scăpat spre poarta adversă, iar arbitrul vâlcean Teo Crăciunescu a scos cartonaşul roşu, deşi, lângă atacantul Slatinei se mai afla şi fundaşul Marius Laurenţiu.
Din lovitura liberă dictată, fundaşul Marian Anghelina a deschis scorul, cu un şut, de la 20 de metri, fără speranţe pentru tânărul Paul Trică, aflat de-abia la al doilea meci, din acest sezon.
În finalul primei reprize, Patrian Trifu a executat o lovitură liberă, balonul a fost respins în faţă de Răducu Mogoşanu, iar Marian Stoenac, pe fază, a reluat în plasă, însă golul a fost anulat pe motiv de off-said, spre nemulţumirea motrenilor.

La faza respectivă, portarul Oltului s-a lovit de bara laterală, în momentul respingerii, şi nu a mai revenit pe teren, de la cabine. De altfel, Slatina a efectuat toate cele trei schimbări până-n minutul 46, din cauza accidentărilor. În partea secundă, oaspeţii au mai marcat de două ori, în urma unor erori mari ale defensivei gazdelor. În minutul 49, Nicuşor Bancu a recuperat balonul din picioarele fundaşului dreapta Claudiu Traşcă, a pătruns în careu şi a  şutat sub transversală. Argentinianul Raul Speroni a reaprins speranţele gazdelor, după ce a înscris cu un şut din 12 metri, dar Bancu a stabilit scorul final, în minutul 79.
De data acesta, vina i-a aparţinut fundaşului central Marius Laurenţiu, care a trimis balonul până la mijlocaşul stânga al Oltului, iar acesta a izbutit „dubla”. S-a încheiat 1-3, după ce în partida-tur, la debutul lui Gabi Zahiu, pe banca Minerului, FC Olt se impusese cu 3-0 la Slatina.
Golul de sâmbătă a fost primul izbutit de Motru în poarta Slatinei, cu care se mai întâlnise în ultimul an şi în patru amicale, câştigate de FC Olt cu 5-0 şi 1-0 vara trecută, în mandatul lui Ştefan Nanu, şi cu 4-0 şi 2-0 în iarnă.

Am pierdut după două faze create de arbitri şi două de noi. Răul a fost făcut după o eliminare acordată uşor. După acea fază s-a rupt tot jocul, dar determinant a fost şi golul anulat pe nedrept. Acestea au fost momentele psihologice.  De celelalte două goluri, ce ar mai fi de spus: aşa prostie nu puteam face decât noi. Ne-am dat practic goluri singuri, după două cadouri. Slatina e o echipă echilibrată, tehnică, dar aveam şi noi şansa noastră dacă se juca 11 la 11. De multe ori am dominat şi în inferioritate. Arbitrul Crăciunescu a făcut tot posibilul să pierdem. Sunt dezamăgit şi de unii jucători, dar pe majoritatea îi felicit pentru cum s-au dăruit.
A precizat Gabi Zahiu

Policlinica Buna Vestire Craiova

În replică, antrenorul-secund Victor Crângureanu, trimis la conferinţă în locul lui Dan Oprescu, care era suspendat pentru acest joc, a vorbit doar câteva secunde.

Nu a fost unul dintre cele mai bune jocuri ale noastre, am făcut şi trei schimbări forţate de accidentări, dar important e că am câştigat. Trei puncte sunt trei puncte. Vă mulţumesc. La revedere!
A declarat secundul Oltului

spot_img
spot_img

Politica