vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Staţiunea Herculane la mare căutare înainte şi după Paşte

După turiştii de Paşte, vin yoghinii aşa că staţiunea nu va duce lipsă de turişti! La Băile Herculane hotelurile şi pensiunile se întrec deja în oferte deosebite şi în bucate din cele mai gustoase.
Un pachet cu pensiune completă, cu 3 nopţi de cazare, la o pensiune din centrul staţiunii costă 599 de lei şi include cină festivă în noaptea de Înviere şi prânz festiv în ziua de Paşte.  Proprietarul pensiunii spune că de pe masa de Paşte nu vor lipsi bucatele tradiţionale.

Produsele sunt tradiţionale, specifice acestei sărbători, nu lipseşte de pe masă drobul de miel, ciorba de miel, stufatul de miel, sărmăluţele, friptura de miel la cuptor, pasca, ouăle roşii. Pentru relaxarea turiştilor fiecare proprietar de pensiune, în pachetele respective, oferă un masaj sau o baie cu apă termală ori apă cu sulf, iar în rest pentru buna dispoziţie şi pentru meniu suntem răspunzători noi întrutotul. Ca şi patroni luăm masa tot aici, alături de oaspeţi, pentru ca turistul să aibă încredere şi ca să se  simtă bine.
Vetuţa Orza, proprietarul unei pensiuni

Venim în întâmpinarea clienţilor cu o ofertă specială de Paşte, de trei nopţi cazare cu demipensiune, masă de Paşte, cu meniu tradiţional, acces la fitness, saună şi jacuzzi.
Adelina Ştefan, reprezentantul unei alte pensiuni din Băile Herculane

Policlinica Buna Vestire Craiova

În momentul de faţă, pensiunile sunt ocupate în proporţile de 70-80 la sută, astfel că cine se grăbeşte mai poate face o rezervare. Şi ofertele hotelierilor sunt atractive, un sejur cu 3 nopţi de cazare costă 590 de lei la un hotel de trei stele din Băile Herculane.
Pentru cina festivă turiştilor li se pregăteşte berbecuţi şi purceluşi de lapte la proţap şi rachie fiartă de Banat. Turiştii au acces gratuit la piscină, saună, jacuzzi şi sală fitness. În perioada de după Paşte, hotelierii şi proprietarii pensiunilor au din nou motive să-şi frece mâinile de bucurie: vin yoghinii din MISA ai lui Bivolaru pentru reuniunea anuală pe care o respectă  cu sfinţenie.

Herculane este un mic oraş situat pe râul Cerna în zona Valea Cernei, unde se află cea mai renumită staţiune balneoclimaterică şi una din cele mai importante staţiuni din România. Unul din atuurile staţiunii îl constituie izvoarele cu apă fierbinte, cu multiple calităţi curative, descoperite încă din timpurile romanilor.
Staţiunea Băile Herculane dispune de cincisprezece izvoare cu ape minerale şi termale, folosite exclusiv pentru tratarea afecţiunilor reumatice, nervoase şi nutriţionale. Pe lângă renumita staţiune, turiştii mai pot vizita nenumărate obiective turistice în zonă precum peşteri, grote, izvoare, statui, cascade, chei, pavilioane, temple şi alte mărturii istorice.

Politica