marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

DOI OLTENI PE LISTELE DE EUROPARLAMENTARE

Au început pregătirile, dar şi forfota politică, pentru alegerile europarlamentare. Cel puţin până în acest moment se cunosc doi olteni pe listele europarlamentare: Radu Orzaţă de la PPDD şi Doru Frunzulică de la PSD-UNPR-PC.
Fiecare cu locul său, mai mult sau mai puţin eligibil.
La PSD primii pe liste sunt: Corina Creţu, Ecaterina Andronescu şi Cătălin Ivan.
Pe listele PPDD pentru europarlamentare deschizători sunt: Dan Diaconescu şi Simona Man.

Slătineanul Radu Orzaţă este preşedintele PPDD OLT şi vicepreşedinte la nivel naţional. Caracaleanul Doru-Claudian Frunzulică este, din ianuarie, secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, deţinând între anii 2008 şi 2011 un mandat de deputat.
Listele pot fi schimbate deoarece termenul limită pentru depunerea candidaturilor la alegerile europarlamentare este 26 martie, iar 27 martie este data limită pentru stabilirea listelor şi a ordinii pe liste. Pe 17 aprilie se stabileşte ordinea pe buletinele de vot, iar pe 15 mai se tipăresc buletinele. Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe pe 25 aprilie şi se finalizează pe 24 mai. Secţiile de votare se deschid pe 25 mai, ora 7.00.
Şi pe linie administrativă lucrurile se mişcă: la Prefectura Olt s-au înfiinţat: comisia şi grupul tehnic de lucru.

Înainte de a fi demis prefectul Cătălin Rotea a declarat:
Am emis ordinul pentru constituirea comisiei judeţene tehnice care are ca scop să verifice dacă administraţiile publice locale îşi îndeplinesc atribuţiile legale, precum şi grupul tehnic de lucru care se subordonează comisiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În primării se lucrează de la 1 martie, este o premieră legislativă, primăriile trebuie să facă  registrele electorale, adică centralizatoare cu toate persoanele cu drept de vot şi datele acestora. Data limită este 15 martie. Să nu uităm că s-au întocmit şi dosare penale pentru aceste liste electorale la ultimele alegeri.

Prefectura Olt a făcut şedinţe cu primarii şi cu secretarii de comune pentru a evita posibilele erori în întocmirea actelor premergătoare alegerilor.
Prefectura Olt îi ajută pe primari oferindu-le şi suportul tehnic.
Prefectura Olt a tipărit şi trimis tuturor secretarilor din primăriile judeţului îndrumare ce conţin modele practice de decizii şi dispoziţii, dar şi de hotărâri ale autorităţilor publice locale.

Greşeli există la nivelul unităţilor administrative locale, în 2013 au fost revocate şi atacate în contencios administrativ peste 150 de acte ale unităţilor administrative.
România va avea 32 de posturi de europarlamentari, dintr-un total de 751 de eurodeputaţi.
Alegerile europarlamentare vor avea loc în toate statele membre ale Uniunii Europene în perioada 22-25 mai.
Primele alegeri europarlamentare au avut loc în 1979, în 2014 aproximativ 500 de milioane de cetăţeni sunt aşteptaţi la vot.

Politica