vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Premieră în sportul mehedinţean

Câştigătoare a fazei judeţene Mehedinţi, la fotbal masculin, clasele I-IV, Şcoala Generală nr. 14 din Drobeta  Turnu Severin s-a impus şi la faza zonală a Olimpiadei Sportului Şcolar, desfăşurată la Arad. Copiii pregătiţi de Radu Udroiu au învins în finală Şcoala Generală nr.1 “Vasile Goldiş” din Alba-Iulia, la loviturile de departajare, cu 4-3.

După disputarea celor 20 de minute din timpul regulamentar, scorul era 0-0. Tot la 7 metri fuseseră decise meciurile severinenilor şi în grupe. Dacă în primul joc a învins cu 3-2 (1-1) Şcoala Generală nr.9 Reşiţa, Şcoala Generală nr.14 din Drobeta Turnu Severin a pierdut cu 1-0 (0-0) confruntarea cu echipa Colegiului Tehnic de Transport – Feroviar Simeria. Calificaţi în semifinale de pe locul secund, severinenii au întâlnit Şcoala Generală nr.13 “Aron Cotruş” Arad.
De data aceasta nu s-a mai ajuns la loviturile de departajare, dar rezultatul a fost decis la „masa verde”. Gazdele au câştigat în timpul regulamentar cu 3-2, dar au folosit 11 jucători pe parcursul meciului, astfel că oltenii au făcut contestaţie, au avut câştig de cauză şi au mers în ultimul act, unde suspansul s-a prelungit. Învingătoare, Şcoala Generală Nr. 14 din Drobeta Turnu Severin s-a calificat la turneul final, care va avea loc în perioada 6-8 iunie, la Bucureşti.

La faza zonală de la Arad au participat reprezentantele a şase judeţe, iar noi ne-am clasat pe primul loc. Nicio echipă din Mehedinţi nu a ajuns în ultimele decenii la turneul final. Suntem între primele 8 şcoli ale ţării şi sper să facem o figură frumoasă. Va fi greu să luăm o medalie, dar încercăm. Indiferent de rezultat, felicit copiii pentru aceste rezultate deosebite. Au dat dovadă de tărie de caracter, la loviturile de la 7 metri.
A declarat, pentru Ediţie Specială, profesorul Radu Udroiu, fost arbitru divizionar C.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Echipa severineană i-a avut în lot pe: Alexandru Bora – Andrei Şteanţă, Bogdan Gărgălie, David Olaru, Mihai Văcaru, Cristian Ofiţeru, Valentin Căpăţână, Vlad Untaru,  Mario Drăguţă, Narcis Popescu.

––-

Rezultatele turneului zonal de la Arad
Grupa A
Timiş – Alba    2-3
Arad – Timiş    0-0 (0-1 pen)
Alba – Arad     0-3

Grupa B
Mehedinţi – Caraş Severin     1-1 (3-2 pen)
Caraş Severin – Hunedoara    4-1
Hunedoara – Mehedinţi    0-0 (1-0 pen.)
Semifinale:
Caraş Severin – Alba     1-1 (1-2 pen.)
Mehedinţi – Arad    3-0 (masa verde)
Finala mare
Mehedinţi – Alba     0-0 (4-3 pen.)
Finala mică
Caraş Severin – Arad     0-3
Locurile 5-6
Hunedoara – Timiş    3-0

Politica