duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au terminat sezonul pe locul nouă

În prima fază a play-out-ului, SCM Craiova a depăşit tracul şi şi-a asigurat locul nouă în campionatul intern. Jocurile desfăşurate împotriva celor de la Tomis Constanţa, câştigate toate la zero, au arătat o echipă craioveană mult mai matură, cu un plus de forţă şi experienţă care s-au dovedit determinante.
Avantajul luat după primele partide a fost clar şi a arătat că nu se poate întâmpla nimic spectaculos nici în cel de-al treilea meci. Cea de a treia întâlnire ar fi trebuit să se dispute la Constanţa, dar oaspetele au considerat că nu mai are rost o trambalare în plus şi au acceptat să joace meciul tot la Craiova.

Când eşti învins la patru sau cinci puncte un set de volei chiar este fair-play să nu mai încurci. Tomis a demonstrat că este cea mai slabă echipă din campionat şi se pregăteşte pentru meciurile din liga inferioară în timp ce oltencele vor intra în vacanţă cu obiectivul îndeplinit.
Dacă punem la socoteală că echipa a fost la un pas de turneul locurilor 5-8 se demonstrează că se poate face performanţă şi cu bani puţini. Modalitatea de alcătuire a sistemului competiţional intern este una care numai a performanţă nu seamănă. Când ai jucătoare care “şomează” trei luni sau mai mult, pe an, nu mai poate fi vorba despre performanţă.

La finalul celor trei zile competiţionale antrenorul craiovean Alexandru Cosma a declarat:
Constanţa s-a prezentat cu junioare, a fost o formalitate pentru noi. Încă mai avem un gust amar după ce am fost eliminaţi de Lugoj. Oricum suntem bucuroşi că am terminat pe locul nouă. Adversarele şi-au întărit loturile în retur, dar noi nu am putut face acest lucru, iar valoarea şi-a spus cuvântul pe final.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu în ultimul rând trebuie apreciat tehnicianul Alexandru Cosma care şi-a asumat finalul de campionat şi a dus la bun sfârşit sezonul, reuşind să se păstreze în obiectiv. Se demonstrează că antrenorii locali sunt capabili şi, atunci când li se dă şansa, demonstrează acest lucru. O reconstrucţie a voleiului feminin pe baze solide nu se poate face fără asemenea oameni. De cei care vânează doar salarii babane ne-am săturat. Şi să nu se culce nimeni pe urechea că vorbele trec iar faptele rămân!

––

Meci I
SCM “U” Craiova – Tomis Constanţa 3-0 (25-4, 25-6, 25-12)

Meci II
SCM “U” Craiova – Tomis Constanţa 3-0 (25-14, 25-9, 25-5).

Meci III
SCM “U” Craiova – Tomis Constanţa 3-0 (25-12, 25-6, 25-6)

Lotul SCM Craiova a fost alcătuit din: Sorina Buz, Alexandra Badea, Mihaela Ilina, Florina Chirilov, Alexandra Ariton, Andreea Smultea, Oana Duţă, Ramona Postea, Alina Iordache, Andreea Matei, Ana Ghionea, Alexandra Purcea
Antrenor: Alexandru Cosma.

Politica