sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Acţiuni preventive ale poliţiştilor rutieri

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri au acţionat pe principalele drumuri naţionale din judeţul Dolj dar şi pe principalele artere din municipiul Craiova în scopul prevenirii şi combaterii accidentelor de circulaţie cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză şi de neacordarea priorităţii pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.Un accent deosebit punându-se şi pe verificarea autovehiculelor înmatriculate în alte state. Poliţiştii rutieri doljeni au acţionat şi pentru conştientizarea conducătorilor auto şi pasagerilor cu privire la importanţa portului centurii de siguranţă.

În cadrul activităţilor desfăşurate în acest sfârşit de săptămână au fost constatate 202 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi în sumă ce depăşeşte valoarea de 25 000 lei. Din totalul sancţiunilor 44 au fost aplicate pentru viteză neregulamentară, alte 29 pentru neportul centurii de siguranţă. Deasemenea, poliţiştii rutieri au sancţionat şi alţi 11 conducători auto pentru neacordarea de prioritate pietonilor. De asemenea, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării dreptului de a conduce 15 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare.

Exemple: În cadrul acţiunii poliţiştii au depistat-o în trafic, pe Calea Severinului, pe O.DANIELA, de 31 de ani, din Târgu-Jiu, jud. Gorj în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 105 km/h. Poliţiştii i-au aplicat acesteia o sancţiune contravenţională în sumă totală de 765 lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea poliţiştii l-au depistat şi pe F. MARIN, de 24 de ani, din comuna Vârvor, întimp ce conducea un autoturism pe bulevardul Ştirbei Vodă din Craiova fără a avea asigurare obligatorie valabilă pentru daunele produse în urma accidentelor rutierea (RCA). Oamenii legii i-au aplicat acestuia o sancţiune contravenţională în sumă tde 1000 lei, iar ca măsură complementară i s-a retras certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

Tot în cadrul acţiunilor a fost depistat şi S. IOAN, de 66 ani, din Craiova  în timp ce  conducea un autoturism pe strada  Matei Basarab din Craiova şi nu a  acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 340 lei iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

IPJ DOLJ

spot_img
spot_img

Politica