vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Raportul Marinescu a fost votat în Comisie: un pas mai aproape de Cerul Unic European

Comisia de Transport şi Turism (TRAN) a Parlamentului European a aprobat joi (26 voturi în favoare, 1 împotrivă, 4 abţineri) raportul privind „Implementarea Cerului Unic European (reformare)” al deputatului european Marian-Jean Marinescu, vicepreşedinte al Grupului PPE în Parlamentul European.Raportul vizează măsuri de reorganizare şi gestionare a spaţiului aerian european. Această organizare a spaţiului aerian nu a cunoscut îmbunătăţiri majore în ultima perioadă şi, ca urmare, traficul aerian actual este foarte congestionat. Regulamentul, cunoscut ca Cerul Unic European 2+ (SES 2+) ar urma să accelereze implementarea reformelor necesare şi, astfel, eliminarea graniţelor de pe cerul european.

Am încercat să ţin cont în propunerile mele, pe cât de mult posibil, de opiniile diverse ale tuturor părţilor implicate, cu care am avut numeroase întâlniri în ultimele luni. Votul din comisia TRAN a determinat un text echilibrat.
A declarat raportorul Marinescu

Raportorul Marinescu a adăugat:
Trebuie să avem în vedere cei 600 de milioane de pasageri care într-un an zboară în Europa. Avem nevoie de rute directe şi de o arhitectură mai eficientă a spaţiului aerian. În acelaşi timp, trebuie să existe condiţiile pentru un control eficient al traficului, care să asigure, în primul rând, siguranţa pasagerilor. Pentru aceasta, trebuie să ţinem cont şi de poziţiile companiilor şi ale angajaţilor din această industrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marian-Jean Marinescu a evidenţiat importanţa tehnologiei în implementarea Cerului Unic European:
La Cerul Unic European vom ajunge prin tehnologie, prin noile sisteme de control al traficului aerian create de SESAR. De altfel, în regulamentul propus am introdus un capitol nou care se referă strict la guvernanţa implementării SESAR.

Politica