vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Handbalistele din Bănie vor victoria în următoarele două etape

Echipa de handbal feminin a Craiovei trece printr-o formă mai puțin bună, iar următoarele două partide din campionat le pot ajuta pe oltence să mai urce în clasament. Elevele lui Burcea primesc vizita celor de la CSM Slatina, astăzi, de la ora 18:00, iar sâmbătă, tot acasă, vor înfrunta Universitatea Cluj.
Antrenorul secund al Craiovei abia că a putut să vorbească despre moralul echipei, dar a făcut o scurtă prezentare a situației în care se află lotul formației oltene. SCM are probleme mari de efectiv. Nu mai puțin de 8 jucătoare sunt indisponibile, iar la antrenamente, staff-ul a fost nevoit să apeleze la junioarele unui alt club din oraș.
„E foarte greu să răspund la o întrebare legată de moral, pentru că echipa trece prin momente foarte grele. Echipa se confruntă cu aceste probleme de sănătate care au devenit foarte grave. Avem jucătoare accidentate care sunt absente de la antrenamente și de la meciuri. Unele joacă, așa cum s-ar spune, într-un picior. Dacă facem adunarea ajungem la cifra 8. 8 jucătoare de bază pe care noi speram să ne bazăm, în sensul de a duce greul echipei. Mai rămân puține jucătoare care să ducă greul. E normal că staff-ul se confruntă cu această problemă, neavând pe cine să băgăm în teren. Pentru noi nu mai există meciuri ușoare, există numai meciuri grele, meciuri cu emoții, nu avem decât o singură opțiune: victoria de mâine și victoria de sâmbătă. Sperăm să revină măcar o parte din jucătoare, să fie apte 100%, să poată să ajute echipa. Nu știu de câte săptămâni nu am mai făcut un joc școală, 7-7. Am primit sprijin de la o echipă de junioare din Craiova, dar nici acestea nu au fost tot timpul la antrenamente. Procesul de antrenament a avut și are de suferit. Oboseala pentru 4-5 jucătoare care sunt mereu în teren se simte”, a declarat Costin Dumitrescu, antrenorul secund al Craiovei.
Una dintre handbalistele ce au dus greul acestui sezon, Ana Maria Țicu, își dorește victoria în următoarele meciuri și abia așteaptă ca și restul colegelor să fie apte de joc. Și Țicu a revenit după o accidentare gravă, iar acum trebuie să facă față, meci de meci, la 60 de minute de joc.
„Mâine ne așteaptă un meci destul de greu. Chiar dacă lumea poate nu zice asta. În ultimul timp, toate meciurile au fost dificile. Trebuie să ne facem treaba. Trebuie să ne ambiționăm, să ne motivăm. Trebuie să lăsăm oboseala la o parte. Avem mare nevoie de aceste puncte. Cred că aceste două meciuri vor fi câștigate de noi. Ne dorim. Am avut probleme medicale. Ne-au îndepărtat de obiectivul principal. Vom face un meci bun și trebuie să ne adunăm toate forțele. E greu să joci 60 de minute. Abia așteptăm să revină colegele”, a spus Țicu la conferința de presă premergătoare meciurilor cu Slatina și Cluj.

Politica