miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liderul grupării teroriste Statul Islamic ar fi fost ucis de forțele americane

Armata SUA ar fi condus o operațiune militară împotriva liderului organizației teroriste ISIS Abu Bakr al-Baghdadi, potrivit presei americane. CNN citează surse potrivit cărora liderul a fost ucis în cadrul operațiunii. Informația nu a fost însă confirmată. În schimb, președintele Donald Trump a scris, pe twitter, că ”ceva foarte important s-a întâmplat”, fără alte detalii.

Operațiunea de anihiliare a liderului terorist vine pe fondul scandalului legat de deciziile controversate și contradictorii ale președintelui în cazul crizei din Siria. Abu Bakr al-Baghdadi era cel mai căutat bărbat din lume, informează HotNews care citează presa străină.

Televiziunea de stat din Irak anunță că va transmite imagini cu raidul în care a fost ucis liderul terorist. De asemenea, serviciile secrete din Irak ar fi ajutat la anihiliarea lui Abu Bakr al-Baghdadi, potrivit unor surse citate de Reuters.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit CNN, sunt efectuate teste ADN pentru a confirma faptul că bărbatul doborât în cadrul operațiunii militare a forțelor americane este liderul rețelei teroriste ISIS. Un alt oficial al Pentagonului citat de CNN susține că din informațiile de până acum rezultă că Baghdadi s-ar fi sinucis prin detonarea unei veste explozibile, în timpul atacului forțelor americane, ceea ce face mai dificlă identificarea lui.

Potrivit surselor citate, la operațiune a participat și CIA.

Oficiali americani au precizat, sub acoperirea anonimatului, că forțele americane au declanșat un raid în nord-vestul Siriei în cursul zilei de sâmbătă cu scopul capturării fugarului.

Raidul a fost condus de forțele speciale după ce acestea ar fi primit informații secrete, potrivit Newsweek care citează surse apropiate operațiunii.

Un alt oficial american a confirmat pentru Reuters că operațiunea a avut loc, însă nu a putut confirma speculațiile legate de uciderea liderului terorist Baghdadi.

Liderul de la Casa Albă ar urma să facă un anunț de presă în cursul dimineții de duminică.

Politica