vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Drum judeţean reabilitat cu peste 70 milioane lei

Drumul Judeţean 677 A din judeţul Vâlcea, cu o lungime de peste 35 de kilometri intră în reabilitare peste o lună. Valoarea contractului este de peste 70 milioane lei.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, societatea care a câștigat licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a DJ 677 A – Crețeni (DN 67B) – Mrenești – Izvoru – Nemoiu – Amărăști – Glăvile – Cermegești – Pesceana – Șirineasa (DJ 677F) a anunțat că, în luna octombrie, va începe execuția lucrărilor pe acest drum.

Avem un drum, DJ 677 A, pentru care am semnat contractul de finanțare și pentru care firma câștigătoare a licitației trebuie să realizeze și proiectare și execuție. Valoarea totală a contractului depășește 74 milioane lei, iar termenul de execuție a lucrărilor este 2 ani și 6 luni. DJ 677 A pleacă din Șirineasa, trece prin Pesceana și merge până la Sutești, traversând totodată comunele Glăvile, Amărăști și Crețeni și are o lungime de peste 35 de kilometri. Este un drum extrem de degradat pe anumite sectoare, pe care noi am realizat câteva lucrări de asfaltare. Acum se realizează proiectarea, care pe anumite porțiuni a fost extraordinar de dificilă. Prin pădurea de la Șirineasa, spre Pesceana, ne confruntăm și cu alunecări de teren. Sunt chiar zone unde s-au descoperit surse de apă în platforma drumului.
Joi, 5 septembrie, ne-am întâlnit cu reprezentanții societății care realizează proiectarea și execuția și am primit asigurări că, în maximum o lună, vom primi proiectul final la Consiliul Județean. Estimăm ca, până la sfârșitul lunii octombrie, să începem lucrările și pe acest drum important pentru județul Vâlcea”, a declarat președintele Consiliul Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica