Elevii învaţă să acorde primul ajutor

Elevii învaţă să acorde primul ajutor

Elevii din Mehedinţi vor învăţa cum să acorde primul ajutor medical. Aceasta, în cadrul programului „Şcoala Altfel”. Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi sunt cele care îi vor îndruma.

Ca partener al sistemului de învățământ în ceea ce privește activitatea de informare preventivă a elevilor și cadrelor didactice, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi va primi vizita elevilor și preșcolarilor din cadrul unităților de învățământ din județ, care şi-au exprimat dorinţa. În cadrul programului Școala Altfel”, peste 200 de elevi şi preşcolari vor participa, în această săptămână, la ateliere care vizează însuşirea noţiunilor de bază în acordarea primului-ajutor medical, dar și la ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție și accesoriilor din dotarea pompierilor mehedinţeni”, informează ISU Mehedinţi.

Elevii unei şcoli din Severin vor avea, pe 17 aprilie, alături de ei un echipaj de pompieri, cu o autospecială de intervenţie, care îi va învăţa cum să se comporte în situaţii de urgenţă.

Valorificând potenţialul educaţiei nonformale, instituţia noastră își propune desfăşurarea unor activităţi interactive cu preşcolarii şi elevii, la sediile subunităţilor de pompieri. Aceste activităţi educative oferă oportunitatea de a cunoaşte detalii despre munca salvatorilor profesionişti şi vizează adoptarea unui comportament corect în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Astfel, în perioada 15-19 aprilie a.c., la sediile ISU Mehedinţi, prin intermediul atelierelor organizate, ne dorim să prezentăm, într-un mod atractiv, specificul instituţiei, misiunile salvatorilor mehedinţeni, dar și sfaturi utile, care aplicate corect, pot salva vieți”, arată ISU Mehedinţi.