vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jacheta purtată de Michael Jackson în turneul „Bad” a fost vândută

Jacheta de culoare neagră purtată de Michael Jackson în primul său turneu individual, ”Bad”, s-a vândut sâmbătă la New York cu 298.000 de dolari.

Suma este de aproape de trei ori mai mare decât cea estimată inițial în cadrul licitației la care au fost scoase la vânzare obiecte deținute de Madonna, Prince sau John Lennon.

Prețul jachetei a fost estimat la 100.000 de dolari, de casa de licitații Julien’s Auctions. Aceasta are pe spate semnătura lui Michael Jackson, realizată cu un market permanent argintiu şi a fost purtată de cântăreţ în timpul turneului mondial ”Bad”, în perioada 1987-1989.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alături de haina purtată în videoclipul ”Thriller”, care s-a vândut la licitaţie în 2011 contra sumei de 1,8 milioane de dolari, jacheta vândută sâmbătă este una dintre cele mai emblematice obiecte din garderoba regretatului artist.

Obiectele care i-au aparţinut lui Jackson sunt printre cele mai căutate de colecţionari, după moartea subită a cântăreţului în 2009, la Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze accidentale cu un anestezic pe care-l lua pentru tulburările de somn.

O parte din suma încasată în urma licitaţiei va merge către organizaţia nonprofit MusicCares, administrată de organizatorii premiilor Grammy, Recording Academy, şi care oferă muzicienilor asistenţă medicală şi alte servicii.

Politica