vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii de clasa a VIII-a susţin miercuri proba la matematică

Elevii care au terminat clasa a 8-a vor susţine, miercuri, cea de-a doua probă de la Evaluarea Naţională, cea la matematică.

Evaluarea Naţională a început luni, 11 iunie, cu proba scrisă la limba şi literatura română, urmând ca după examenul de miercuri, pe 14 iunie, elevii care aparţin minorităţilor vor susţine proba scrisă la limba maternă.

Primele rezultate ale evaluării naţionale 2018 vor fi afişate pe 23 iunie (limba şi literatura română, matematică, limba maternă), iar în aceeaşi zi, întrele orele 14.00 – 19.00, se vor putea depune contestaţiile. După soluţionarea contestaţiilor, notele finale vor fi făcute publice pe data de 23 iunie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În funcţie de notele de la Evaluarea Naţională obţinută de elevii clasei a 8-a, va fi stabilită media de admitere la liceu. Astfel, media examenului va avea o pondere de 75%, iar media claselor V-VIII va conta în proporţie de 25% în vederea stabilirii notei finale de admitere la liceu.

La examenul de Evaluare Naţională din 2017 s-au înscris 144.929 de elevi, dintre care au fost prezenţi 140.712 candidaţi.

Politica