vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un pod şi o porţiune de drum judeţean, inundate după ploaia de noaptea trecută

Judeţul Dolj se află sub cod portocaliu de inundaţii până la ora 18, vizat fiind pârâul Desnăţui. În urma ploilor căzute noaptea trecută, un pod şi o porţiune de drum judeţean au fost inundate. 

Astfel, potrivit Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, „ca urmare a precipitatiilor cazute in ultima perioada si a cedarii apei din stratul de zapada, s-au produs scurgeri de pe versanti si torenti, ducand la cresteri de niveluri si debite pe paraul Teslui, fara depasirea cotelor de aparare, fiind inundata partea carosabila a DJ 641 Mischii – Caracal, in localitatea Pielesti, sat Parsani, pe o lungime de 50 m cu o inaltime a lamei de apa de 40 cm, din cauza incapacitatii de preluare a debitului de catre tuburile de scurgere din zona de subtraversare a podului de cale ferata. Circulatia in zona a fost inchisa de catre Politia Rurala si reprezentanti ai CLSU Pielesti, fiind dirijata pe o ruta ocolitoare situata aval 500 m, pana la retragerea apei de pe carosabil”.

Pe raza comunei Carpen, zona adiacenta podului care traversează pârâul Desnăţui, de pe drumul comunal Carpen- Orodel, a fost inundată întrucât podul este construit din tuburi din beton care nu au capacitatea de a tranzita debitul crescut al cursului de apă. Înălţimea lamei de apă în zonă este 60-70 cm, iar circulaţia rutieră a fost închisă. Potrivit ISU Dolj, locuitorii de aici au variantă de circulaţie. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Încă de la instituirea Codului Galben de inundaţii de ieri am luat măsuri de monitorizare şi prevenţie, râurile amintite fiind supravegheate zi şi noapte, iar Serviciul de Intervenţie Rapidă al A.B.A Jiu este pregătit să intervină imediat dacă situaţia o va impune. Pe sectoarele neindiguite A.B.A Jiu actioneaza si este pregatita sa actioneaze in punctele critice, daca situatia o impune cu formatii de interventie operative ale S.G.A. Dolj, fiind mobilizati cu materiale si mijloace de interventie pentru ajutorarea Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgenta prin Serviciile de Voluntariat pentru Situatii de Urgenta ale localitatilor din arealul afectat, in actiunile de limitare si inlaturare a efectelor inundatiilor, pana la indepartarea pericolului si revenirea situatiei la normal” , Camelia Bărbuţu, purtător de cuvânt al A.B.A Jiu.

Politica