marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalul din Severin va primi un RMN ultraperformant

Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin va fi dotat cu aparat RMN de ultimă generație iar pacienții vor beneficia gratuit de aceste servicii nemaifiind nevoiți să meargă la privați și să fie ușurați de bani. Căci pentru un RMN la cele 2 clinici private din Severin pacientul avea două variante: fie se scobea în buzunar de câteva sute de lei, fie aștepta cam 5 luni de zile pentru ca investigația să poată fi decontată de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Mehedinți. Însă această lungă așteptare le putea aduce sfârșitul unora, așa că cea mai bună soluție era plata pe loc.

Pentru că situația în care se ajunsese devenise o problemă națională, Ministerul Sănătății a anunțat că s-a reușit deblocarea acordului de împrumut cu Banca Mondială în valoare de 250 de milioane de euro și se vor achiziționa astfel de aparate RMN pentru mai multe spitale de stat din țară, printre care și Mehedințiul: ,,Vă pot spune, deoarece am fost sunat și întrebat în mod special despre aceste unități spitalicești, că da, și Mehedințiul va primi aparat RMN. Ne-am asigurat înainte de toate că unitățile spitalicești care vor primi astfel de aparatură au specialiști, precum și spații pentru aceste echipamente,” a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătății.

,,Spitalul județean de urgență din Drobeta Turnu Severin a fost inclus în programul de dotare cu echipamente medicale derulat de Ministerul Sănătății și va primi un computer tomograf. De ani de zile mehedințenii, atunci când voiau să facă o astfel de investigație medicală, erau la mâna privaților. În scurt timp, aproximativ o lună, spitalul județean de urgență va fi dotat cu RMN astfel că aceste investigații se vor face la noi în spital”, a declarat președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Spitalul județean nu a avut niciodată un RMN

,,Spitalul județean de urgență nu a avut niciodată în dotare un aparat RMN care este extrem de necesar în ceea ce privește diagnosticul pus. Un astfel de aparat este vital pentru orice unitate spitalicească. Avem medici specialiști care să efectueze acest tip de investigații și, în același timp, am amenajat deja spațiul unde va fi instalat noul echipament”, a declarat Victor Maliborschi, managerul Spitalului Județean de Urgență din Severin.

Politica