sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Baronul Duicu nu s-a vindecat de sindromul ,,Zeus”

 

Se crede în continuare cel mai bun, cel mai competent, cel mai gospodar, zice că a făcut ce n-a făcut nimeni pentru județ iar Aladin Georgescu, actualul președinte al Consiliului Județean Mehedinți, are numai nerealizări și bile negre. Acest mod de gândire al baronului penal Adrian Duicu scoate la iveală faptul că fostul vătaf de județ a rămas politicianul la fel de narcisist, arogant și bolnav de putere și că n-a învățat nimic din experiența de viață de la ,,Beciul Domnesc”.

Celebrul baron PSD de Mehedinți, Adrian Duicu, nu s-a schimbat deloc în cei 4 ani de zile în care a stat în umbră și s-a luptat în instanță cu procurorii DNA în calitate de inculpat într-un dosar penal de corupție. Nu a învățat nimic din această experiență de viață penală. A trecut degeaba pe la ,,Beciul Domnesc”. N-a învățat ce înseamnă onestitate, simplitate, modestie, smerenie… A rămas același politician, la fel de narcisist, arogant, grandoman, bolnav de putere și ranchiunos.

Curtea de Apel București l-a condamnat pe fond la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare. Procesul e acum în faza de recurs la judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție. Duicu n-a mai răbdat să aștepte sentința definitivă, – achitare sau condamnare , cum părea că are de gând, ci a ieșit și el public să vorbească. Însă baronul nu le-a explicat concret mehedințenilor care își puseseră încrederea în el, alegându-l prin vot uninominal, de ce i-a lăsat cu ochii în soare și a dat ocazia procurorilor DNA să-l înhațe din fotoliul de președinte al CJ Mehedinți. Nu s-a spovedit, n-a recunoscut nicio clipă că a greșit cu ceva, că a încălcat legea, de vreme ce e condamnat la prima instanță. Din contră, la fel ca toți politicienii aflați în faze similare, a lăsat să se înțeleagă că este victima unui dosar politic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Am plătit și plătesc în continuare pentru că am făcut blocul materno infantil din Severin, o maternitate ultramodernă. Pentru asta sunt vinovat eu”, a declarat baronul Adrian Duicu.

Duicu dă din toate părțile în ținta care îl obsedează: Aladin Georgescu

Precum un copil căruia i s-au luat jucăriile, Adrian Duicu a început să arunce cu noroi în Aladin Georgescu, președintele PSD Mehedinți și totodată președintele CJ Mehedinți. Omul care l-a succedat în funcție, nimeni altul decât fostul său prieten și coleg de partid. L-a criticat că n-a făcut nimic în județ, că nu a adus investitori, că drumurile sunt vai și amar, că nu a făcut pârtie de schi la Baia de Aramă, că nu s-a ocupat de Insula Șimian, că nu are nici un proiect finalizat cap-coadă, că nu atrage fonduri europene, că nu are autoritate în fața șefilor de partid din București, că nu a făcut nimic pentru salvarea RAAN, că are mulți consilieri personali care papă mulți bani, că a angajat o groază de tineri în Consiliul Județean Mehedinți etc.

,,Pe noi mehedințenii, domnul Aladin Georgescu, ne costă lunar în jur de 40.000 de lei, chiar dacă doar respiră și nu ridică un pai de jos, banii aceștia tot îi încasează lunar, el și consilierii lui personali! El are 20.000 lei salariu lunar brut și consilierii câte 4.000 lei sau 5.000 de lei de fiecare! Faceți și dumneavoastră o socoteală!”, a spus cu năduf Adrian Duicu.

După ce l-a atacat din toate părțile pe Aladin Georgescu, baronul Adrian Duicu a început să se laude și să se dea mare, la fel cum făcea înainte de arestare. N-a scăpat de mania grandorii, n-a scăpat de narcisism. A spus că el este cel mai bun administrator de județ, că pe vremea lui se asfaltau serios drumurile județene, veneau finanțări de la guvern pentru toate proiectele existente, totul mergea șnur, era respectat de șefii din partid, nicio problemă nu rămânea nerezolvată. Apoi, indirect, a recunoscut că bagă strâmbe, bagă joarda prin PSD Mehedinți, bagă zâzanie, în speranța că îl va da jos pe Aladin Georgescu și se va întoarce el la putere în locul acestuia.

,,Nu vă ascund că țin legătura cu multă lume din PSDMehedinți, cu primari, cu directori, cu consilieri. Vorbim la telefon, pe unii îi caut eu, alții mă caută ei, ne întâlnim, e firesc, e o comunicare permanentă între noi. Nu vă pot spune prea multe, acestea sunt discuții private. Timpul e înainte…”, a declarat Adrian Duicu.

Nu DNA i-a distrus cariera lui Ponea ci Duicu

Nu procurorii DNA i-au distrus cariera fostului comandant al IPJ Mehedinți, comisar-șef Ștefan Ponea, a cărui soră este un reputat judecător la Curtea de Apel Craiova, ci Adrian Duicu. Duicu, orșovean ca și Ponea, l-a ademenit pe acesta din urmă cu telefoane peste telefoane, promițându-i că îl va cadorisi cu o funcție mare la București în cadrul Poliției Române, în speranța că, la schimb, va fi ajutat să-și rezolve un dosar de incompatibilitate aflat pe rolul instanțelor de judecată. Tânăr, nepătat, cu un CV impresionant și cursuri de specializare FBI ținute în SUA, comisarul-șef Ștefan Ponea avea cele mai mari șanse să devină chestor de poliție în 2-3 ani și să primească o funcție mare fără ,,ajutorul” toxic al baronului Adrian Duicu, ci pe merit. Însă acceptând să fie ,,ajutat” de Duicu și hârjonindu-se cu acesta la telefon, lucru ce reiese din stenogramele DNA din dosar, Ponea, ca polițist integru ce se pretindea, are totuși ce să-și reproșeze, măcar din punct de vedere moral. Căci poate din acest motiv și din mustrare de conștiință el și-a dat demisia cu mâna lui de la șefia IPJ Mehedinți. Însă din punct de vedere penal trebuie spus că Ștefan Ponea a fost achitat la instanța de fond. Cârdășia cu un personaj de teapa lui Adrian Duicu nu le-a adus achitare însă nici fostului director al Spitalului Județean din Severin, Doina Borugă, și nici directorului executiv din cadrul CJ Mehedinți, Daniela Popescu, care au primit închisoare cu suspendare, la instanța de fond. Nu DNA e de vină că aceste doamne au fost condamnate penal, și nici judecătorii, ci un personaj politic toxic, un sforar căruia îi place să se bage în tot felul de golănii și de combinații murdare! Un om politic care nu a învățat nimic în ultimii 4 ani și nu s-a schimbat absolut deloc. Cei care se tem de o revenire în forță a baronului penal nu au de ce să-și facă probleme: adversarul care poate să-l doboare în orice clipă pe Adrian Duicu a rămas în continuare tot Adrian Duicu.

 

Politica