vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Percheziții în Gorj și București într-un dosar de evaziune fiscală

Poliţişti specializaţi în investigarea infracţiunilor economice, coordonați de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au efectuat, joi dimineață, șapte percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada ianuarie 2014 – februarie 2015, administratorii societăţilor comerciale din București ar fi efectuat operaţiuni fiscale nereale, realizând achiziții de la societăţi comerciale, tip fantomă, cu sediul social în județul Gorj. Oamenii legii au descins atât la sediile unităților economice în cauză, cât și la domiciliile administratorilor acestora.
„La data de 14 decembrie, au fost efectuate șapte percheziții la sediile unor firme și la locuințele unor persoane de pe raza județului Gorj și din municipiul București bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală. Ca urmare a sustragerii de la plata taxelor și impozitelor aferente mai multor achiziții intracomunitare, cu obiecte vestimentare și de încălțăminte, a fost produs un prejudiciu de 97.500 de lei”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Politica