vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cine vrea să reabiliteze Podul Olt

Trei asocieri de firme au depus oferte pentru reabilitarea Podului Olt de la Slatina, evaluarea ofertelor având ca termen 3 ianuarie 2018.
Directorul Secţiei Drumuri Naţionale Slatina, Adrian Motorga, a declarat că proiectul privind reabilitarea Podului Olt este gestionat de Direcţia Regională Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova şi nu de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). El a adăugat că astfel lucrurile se vor desfăşura mai repede.
„În ceea priveşte Podul peste Olt, proiectul este în procedura de achiziţie. Ieri (miercuri – n. red.), s-au deschis ofertele tehnice la DRDP Craiova. Proiectul a fost mutat la Regională, nu mai este gestionat de către Bucureşti, şi sperăm să meargă mult mai repede aici. Este licitată proiectarea plus partea de execuţie a proiectului”, a declarat Motorga.
Valoarea estimată, fără TVA, este de 26,35 milioane lei, durata contractului fiind de 75 luni începând de la data atribuirii contractului, 3 luni perioada de proiectare care include, pe lângă proiectul tehnic de excecuţie, atât elaborarea şi finalizarea documentaţiei pentru obţinerea HG expropriere cât şi proiectul pentru autorizaţia de construire, 12 luni perioada de execuţie şi 60 de luni perioada de garanţie.
Contractul este finanţat cu bani de la buget, pe motiv că, „lucrările de reabilitare a podului nu reprezintă intervenţii majore la scară naţională şi de aceea nu a fost necesară includerea sa în Master Planul General de Transport”, conform notei de fundamentare a hotărârii Guvernului pentru modificarea Hotărârii Guvernului 626/2013 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Podul rutier peste Olt la Slatina, pe DN 65 km 48+570”, judeţul Olt.
S-a organizat licitaţie deschisă, nu electronică, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport calitate-preţ.

Politica