vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șomerii doljeni, dezinteresați de ofertele de muncă

Se plâng că nu au unde să muncească, dar nici nu par a fi interesați să iasă din situațiile în care se găsesc. Este vorba despre miile de șomeri din județul Dolj, proaspăt absolvenți și nu numai, care nu au dorit nici măcar să cunoască oferta angajatorilor prezenți la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți. Acțiunea a avut loc în data de 20 octombrie, la sediul Casei de Cultură a Studenților din Craiova, fiind organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj.

Bilanțul întocmit de către reprezentanții AJOFM Dolj indică faptul că, în vederea organizării acestei acţiuni, au fost contactaţi 128 agenţi economici , 47 dintre aceştia participând la eveniment.

Au fost comunicate 1.400 locuri de muncă, astfel: 66 locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare (inginer constructor, inginer sisteme de climatizare, inginer rețele de gaze, inginer rețele electrice, inginer mecanic, inginer tehnologie de producție, inginer electroenergetică, inginer electromecanic, inginer CCIA, subinginer CCIA, programator sistem informatic, inginer sistem informatic, specialist resurse umane, economist, responsabil mediu, metodist, analist cumpărări, analist studiul materialelor, analist servicii clienți, analist marketing, tehnician proiectant) și 1.334 locuri de muncă pentru persoanele fără studii superioare oferite în meserii din diverse domenii de activitate: producția de autovehicule (operator bază), fabricarea de piese și accesorii pentru autovehicule (montator subansamble, primitor/distribuitor) fabricarea motoarelor, transformatoarelor și generatoarelor electrice (bobinator transformatoare, mașinist pod rulant, sudor, constructor montator structuri metalice), producție aparatură electronica (electronist, asistent manager), construcţii (dulgher, instalator, electrician, sudor, fierar-betonist, zidar, zugrav, macaragiu, tâmplar, tinichigiu în construcții), protecţie şi pază (agent de securitate, dispecer centru alarma), confecţii(confecționer asamblor), comerț/vânzări (lucrător comercial,vânzător,agent vânzări), domeniul hotelier (receptioner, cameristă, barman), alimentație publică (brutar), asigurări (agent de asigurare)”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Dolj, Alina Ghercioiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

270 de doljeni selectați pentru angajare

În ceea ce privește prezența la bursă, un număr de 548 de persoane au participat la această acţiune, dintre care 438 absolvenți și 110 persoane aparținând altor categorii. Deși numărul șomerilor este de ordinul miilor, rata șomajului nefăcând cinste județului Dolj, doljenii par a se mulțumi să trăiască din indemnizaţia de șomaj sau, mai grav, cei neaflați în plată, din nimic. Dintre persoanele care au participat la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, 270 au fost selectate în vederea angajării. De asemenea, o persoană a fost încadrată în muncă în meseria de lăcătuș mecanic. Evaluarea finală a rezultatelor Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenți va fi realizată la o lună de la data desfăşurării evenimentului. 

Politica